اوریگامی هنری ژاپنی است که با تا زدن کاغذ اشکال مختلفی نظیر قورباغه یا پرنده ساخته میشود. اخیراً محققان دانشگاه بیرمنگام از این روش برای تولید باتری استفاده کردهاند.
سوخون چو، از محققان این پروژه، در مقالهای که در نشریه Nano Energy منتشر کرده نشان داده است که چگونه میتوان باتری از جنس کاغذ تولید کرد که توسط باکتریها انرژی آن تأمین شود. در این باتری از تنفس میکروبها برای تولید انرژی استفاده میشود. انرژی تولید شده توسط این باکتریها به قدری است که میتوان یک زیستحسگر کاغذی را به کار انداخت، برای این کار تنها یک قطره از محلول حاوی باکتری نیاز است.
چو معتقد است که این یک قطره آب به قدری باکتری دارد که میتواند برای این کار استفاده شود. هر نوع آلاینده آلی در آب میتواند به عنوان منبعی برای تولید انرژی توسط باکتری استفاده شود. این روش برای تمام کسانی که در مناطق دورافتاده زندگی میکنند، میتواند مناسب باشد. در این روش تنها به یک تکه کاغذ نیاز است که معمولاً در همه جا یافت میشود.
چو میگوید: «کاغد یک ماده ارزان و زیستتخریبپذیر است. در این روش نیازی به یک پمپ یا سرنگ نیست چرا که کاغذ میتواند با استفاده از نیروی ستونی محلول را بالا بکشد.»
به گزارش ستاد فناوری نانو،در حال حاضر زیستحسگرهای کاغذی در حال رشد و توسعه هستند. این فناوری میتواند به توسعه زیستحسگرهای مورد استفاده در پزشکی کمک کند. این زیستحسگر انرژی مورد نیاز خود را تأمین کرده و برای این کار از آب حاوی ترکیبات آلی استفاده میکند.
این باتری ابعاد بسیار کوچکی دارد و در آن از یک کاتد هواتنفس استفاده شده است که روی آن یک لایه نیکل اسپری شده است. آند نیز یک ترکیب کربنی است که آبدوست بوده و مرز مشترکی با ترکیبات روغندار ایجاد میکند. هزینه تولید این باتری در حدود 5 سنت است.