به گزارش سیناپرس به نقل از express، حساسیت لباسی معمولا به التهاب پوستی بر اثر تماس پوست بدن با بافت لباس ایجاد می شود. این نوع حساسیت بیشتر در ماه های سرد سال که نوع البسه تغییر می کنند، ایجاد می شود. اما باید مراقب علائم این حساسیت باشید و به موقع به پزشک مراجعه کنید.
برخی لباس ها و الیاف باعث خارش و التهاب پوست می شود. این حساسیت ها در فصل زمستان و پاییز مشاهده می شود که بیشتر از لباس هایی با الیاف مصنوعی و موادی مانند پشم استفاده می شود که غالب پوشش زمستانی را تشکیل می دهند.
معمولا دو دلیل شامل واکنش تحرک کننده و واکنش ایمنی تأخیری باعث بروز حساسیت لباسی می شود. واکنش های حساسیت زا به الیاف لباس معمولا در مواجهه با الیاف نایلونی و پلی استر بیشتر از الیاف طبیعی مانند لینن، ابریشم و پنبه مشاهده می شود.
از سوی دیگر، واکنش تأخیری ایمنی در بدن یا آلرژی تماسی معمولا به دلیل استفاده از مواد شیمیایی به کار رفته در الیاف لباس ها حین تولید بروز می کند. این مورد حساسیت معمولا ناشی از مواد تکمیل کننده به کار رفته در صنعت پوشاک به منظور پرداخت پارچه ها از جمله رزین های تکمیل کننده فرمالدئید، ضد حریق ها و رنگ هایی مانند پارافنیلن دی آمین است.
به گزارش سیناپرس، این مواد به کار رفته به منظور ضد آب کردن و مقاومت پارچه در برابر چین و چروک و آسیب دیدگی به الیاف اضافه می شوند. البته محققان هشدار می دهند که یکی دیگر از عواملی که پس از پوشیدن لباس باعث بروز واکنش های حساسیتی در پوست بدن می شود، ممکن است به دلیل استفاده از شوینده ها باشد.
به موقع تشخیص دهید
حساسیت های لباسی معمولا با علائم آژاردهنده ای چون قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن، ایجاد جوش های پوستی، آبریزش چشم و حتی آبریزش بینی خود را نشان می دهد. به گزارش سیناپرس، گاهی این علائم بعد از ساعت ها تماس پوست با لباس از بین می رود اما در برخی موارد روزها یا هفته ها ادامه دارد.
این حساسیت ها معمولا قسمت هایی از پوست را بیشتر درگیر می کند که در تماس بیشتر با الیاف پارچه قرار می گیرند. مستعدترین نواحی بروز حساسیت، پشت زانوها، زیربغل، کشاله های ران و باسن هستند.
در صورت مشاهده این علائم بهتر است از لباس هایی که باعث ایجاد این حساسیت شده اند دوری کنید. اما اگر به رغم این کار باز هم حساسیت پوستی از بین نرفت به پزشک مراجعه کنید. ادامه این قبیل حساسیت های پوستی در برخی موارد ممکن است حتی منجر به عفونت های پوستی یا موارد شدیدتر شوند.
علائم را درمان کنید
بهتر است برای کاهش علائم حساسیت، پوست آن ناحیه را با آب و صابون بشویید و روی آن از یک نرم کننده معمولی و یک استروئید موضعی استفاده کنید. می توانید از داروهای ضعیف مانند هیدروکورتیزون 1 درصد بدون نسخه هم استفاده کنید اما در موارد شدیدتر بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
به گزارش سیناپرس، بهتر است همیشه از الیاف طبیعی مانند لنین و ابریشم استفاده کنید و از لباس های تنگ و لباس های رنگ شده خودداری کنید تا کم ترین تماس را با پوست بدن داشته باشند.
مترجم:پروانه غفاری