مراقب علائم زودهنگام پارکینسون باشید
به گزارش سیناپرس به نقل از express، بیماری پارکینسون تنها در انگلیس 145 هزار مبتلا دارد و به همین نسبت در دنیا هم مبتلایان این بیماری در حال افزایش است. اما محققان بر این باورند که آگاه بودن از علائم آن می تواند به تشخیص زودهنگام آن و در نتیجه درمان های مؤثرتر کمک خواهد کرد.
پارکینسون سریع ترین بیماری عصبی در حال رشد در دنیاست و در انگلیس که مبتلایان زیادی دارد، از هر 37 نفر، یک نفر مبتلا به این بیماری می شود. تاکنون درمان خاصی برای این بیماری ابداع نشده اما محققان اعلام کرده اند که برخی علائم این بیماری از حدود 20 سال قبل از تشخیص بیماری در مبتلایان بروز می کند.
بسیاری از افراد اسم بیماری پارکینسون را شنیده اند اما درواقع شناختی از علائم آن ندارند. درست است که شناخته شده ترین علائم پارکینسون ایجاد لرزش در بدن است، اما علائم این بیماری تنها به این یک مورد محدود نمی شود و دامنه وسیع تری از علائم را شامل می شود. برخی علائم پارکینسون روی حرکت افراد تأثیر می گذارد و برخی علائم هم تأثیری روی حرکت بیماران ندارند اما محققان دریافتند که معمولا شروع علائم این بیماری 10، 15 یا حتی 20 سال پیش از تشخیص بیماری در افراد خود را نشان می دهد.
به گزارش سیناپرس، علائمی شبیه یبوست، تغییر در عادات اجابت مزاج، اضطراب، افسردگی، تغییر در حس بویایی و اختلالات خواب از علائمی است که نباید بی توجه از آنها عبور کنید. گاهی افراد از سال ها قبل از تشخیص نهایی دچار علائم حرکتی، لرزش یا سفت شدن دست ها و اندام ها می شوند اما به هر دلیلی، علائم و نشانه هایی که به ما امکان تشخیص پارکینسون را می دهند، به درستی ثبت نشده اند که همین امر، فرآیند تشخیص را با مشکل مواجه می کند.
اگر این علائم نشانه ابتلا به پارکینسون باشد، شروع علائم به آهستگی و به مرور صورت گرفته و تغییرات پیشرونده با سرعت پایینی حرکت می کنند و فرد به مرور دچار دشواری در حرکت کردن، سفتی و لرزش اندام ها می شود. بررسی ها و آزمایش های عصبی هم برای تأیید این بیماری الزامی است.
مبتلایان به پارکینسون به مرور زمان 50 تا 60 درصد از سلول های مغزی خود را از دست می دهند. بنابراین، بیماری مدت ها پیش از تشخیص آن اتفاق افتاده است.
از شایع ترین علائم بیماری پارکینسون می توان به لرزش، سفت شدن ماهیچه ها، کهاش حرکت، کاهش حافظه و مشکلات تفکری، اختلالات خواب، درد، مشکلات مغزی شامل اضطراب و افسردگی اشاره کرد. به گزارش سیناپرس، بسیاری از افراد در این بیماری به مشکلات حرکتی بیمار توجه می کنند .
در حالی که نباید نسبت به علائم غیرحرکتی هم بی تفاوت بود. از علائم غیرحرکتی می توان خستگی، فشار خون پایین، مشکلات روده و مثانه، مشکلات تعریق، تغییر در حس بویایی و دشواری در خوابیدن را نام برد.
مترجم:ندا اظهری
No tags for this post.