نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

چشم انداز 10 ساله توسعه گلخانه‌ ها برای حل بحران خشکسالی

به گزارش سیناپرس، محققان با مطالعات گسترده ای که انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که یکی از مؤثرترین شیوه های مقابله با بحران خشکسالی در کشور، راه اندازی گلخانه های بیشتر است. گلخانه ها در مقایسه با زمین های کشاورزی، آب بسیار کم تری مصرف می کنند و از آنجایی که بخش اعظمی از منابع آبی در کشور صرف آبیاری محصولات کشاورزی مزارع و باغات می شود، این کار می تواند تأثیر چشمگیری در کاهش مصرف آب داشته باشد. 

رئیس انجمن ملی گلخانه سازان ایران با اشاره به ضرورت توسعه گلخانه‌ها در کشور با توجه به کمبود آب و خشکسالی، افزود: چهارمین نمایشگاه بین المللی آیفارم در همین راستا مورد توجه قرار دارد و بحث گلخانه ای در آن زمینه ساز پیشرفت بهتر در این زمینه خواهد بود.

به گزارش انجمن ملی گلخانه سازان ایران، دکتر عبدالرحمان حسینی فرد، رئیس انجمن ملی گلخانه سازان ایران در آستانه برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی ماشین‌ها، ادوات، تجهیزات، پهپادها، نهاده‌های کشاورزی، باغبانی، گلخانه و سامانه‌های نوین آبیاری اظهارداشت: این نمایشگاه که در روزهای ۱۱ تا ۱۴ آبان در نمایشگاه شهر آفتاب برگزار می‌شود، جدیدترین دستاوردها در حوزه گلخانه را ارائه خواهد کرد.
او افزود: با توجه به خشکسالی و کمبود آب در کشور موضوع توسعه گلخانه‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و جهاد کشاورزی نیز این موضوع را مورد توجه قرار داده است.

رئیس انجمن ملی گلخانه سازان ایران ادامه داد: یکی از اولویت‌های جهاد کشاورزی توسعه گلخانه‌های کشور و رساندن وسعت گلخانه‌ها تا ۱۰ سال آینده به ۴۸ هزار هکتار است.

دکتر حسینی فرد با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲ هزار هکتار گلخانه در سراسر کشور وجود دارد، گفت: توسعه گلخانه‌ها با توجه به خشکسالی بسیار حائز اهمیت است چرا که نسبت به کاشت محصولات مختلف در زمین های زراعی فضای باز میانگینی حدود یک سوم برای کاشت محصولات، آب کمتری استفاده خواهد شد.

او عنوان کرد: موضوع توسعه گلخانه‌ها یکی از راهکارهای برون رفت از بحران در خشکسالی محسوب می شود لذا برگزاری نمایشگاهی از این دست در همین راستا مورد توجه قرار گرفته است، به صورتی که با به دست آوردن فناوری های روز و آشنایی صنعتگران این حوزه، توانمندتر و موفق تر در عملکرد گلخانه ها باشیم.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل