مهرداد آذین مجری طرح تولید واکسن آبزیان افزود: ماهی های سردآبی پرورشی مانند قزل آلا با باکتری های لاکتوکوس و استرپتوکوکوس دچاری بیماری می شوند.وی بیان کرد: بیماری ماهی های پرورشی سردآبی عوارضی چون خونریزی زیر پوستی، خون ریزی در آبشش ها، کوری، مشکلات مغزی و در نهایت منجر به مرگ آنها می شود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: بیماری ماهی های پرورشی با سرعت زیادی منتقل می شود بنابراین برای جلوگیری از بروز این نوع بیماری ها اقدام به تولید واکسن آبزیان کردیم که این واکسن ۸۰ تا ۹۰ درصد ایمن زایی در ماهی ها ایجاد می کند.
آذین با بیان اینکه واکسن آبزیان از خارج وارد کشور می شود، افزود: قیمت هر لیتر واکسن خارجی برای آبزیان حدود ۵۰۰ هزار تومان است که با تولید این واکسن در داخل کشور قیمت هر لیتر آن به یک پنجم کاهش می یابد.
وی با اشاره به روش های استفاده از واکسن آبزیان گفت: این نوع واکسن ها به دو روش خوراکی و تزریقی استفاده می شود که در روش خوراکی واکسن در حوضچه های حاوی ماهی ها ریخته می شود اما در روش دوم واکسن باید به هریک از ماهی ها تزریق شود که این روش بسیار سخت و زمان بر است.این پژوهشگر تاکید کرد: این واکسن در تعدادی از مزارع حوضچه های پرورش ماهی آزمایش شده و نتایج بسیار مطلوبی داشته است.
به گزارش مهر ،تولید واکسن آبزیان با همکاری پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و جهاد دانشگاهی دانشکده دامپزشکی طراحی و اجرا شده است.