چرا بیشتر مردم کمردرد دارند؟
به گزارش سیناپرس، بر اساس مطالعه انجام شده توسط پژوهشگران در سال ۲۰۱۴، کمردرد را می توان عامل اصلی ناتوانی در سراسر جهان محسوب کرد. جرمی دی سیلوا ، دیرینه شناس دانشگاه دارتموث در این رابطه می گوید: دلیل اصلی کمردرد انسان بسیار ساده است زیرا ما روی دو پا راه می رویم.
قبل از اینکه انسان راه رفتن روی دو پا را شروع کند ، اجداد پستانداران ما ده ها یا حتی صدها میلیون سال روی چهار دست و پا می دویدند. پستانداران با این شکل بدن دارای ستون فقرات افقی هستند که به عنوان پل معلق عمل می کند و تنه خود را بالا نگه می دارند.
حدود ۷ میلیون سال پیش ، بدن نیاکان بشر حالت عمودی تری پیدا کردند. ستون فقرات آنها قائم شده و این موضوع و به آنها اجازه می دهد تا روی دو پا حرکت کنند. کارشناسان در مورد چرایی تکامل انسانها برای تبدیل شدن به دوپا اتفاق نظر ندارند اما یکی از نظریه های اصلی، انتقال از جنگلها به ساوانا بوده و اگرچه این سازگاری به شکوفایی انسان ها کمک کرد، اما هزینه هایی را به همراه داشت.
به گفته این پژوهشگران، از آنجا که تکامل می تواند با آناتومی های پیشین و اشکالی از فرم های گذشته همراه باشد، ما با ستون فقراتی سر و کار داریم که تکامل با آن هماهنگ شده است. این ستون فقرات به اندازه کافی خوب است اما بدان معنا نیست که ما هیچ مشکلی نداریم.
به گزارش سیناپرس، بروس لاتیمر ، انسان شناس جسمانی در دانشگاه کیس وسترن رزرو در اوهایو ، ستون فقرات را به عنوان یک سری فنجان (مهره ها) و نعلبکی (دیسک بین مهره ها) که روی هم قرار گرفته اند ، توصیف می کند. اکثر مردم دارای ۲۴ عدد از این لیوان ها و ۲۳ عدد نعلبکی هستند. رباط ها و ماهیچه ها به تثبیت ستون فقرات ما کمک می کنند ، اما چون ساختار استخوانی ستون فقرات انسان عمودی است، نعلبکی ها مستعد لغزش از زیر فنجان ها هستند.
در این میان منحنی طبیعی ستون فقرات انسان نیز مشکلاتی را ایجاد می کند زیرا ستون فقرات به منظور تعادل وزن، انعطاف پذیری و جلوگیری از انسداد مجرای زایمان خم می شود. به دلیل این خم شدگی ، افراد مستعد ابتلا به منحنی های شدیدتر ستون فقرات مانند کیفوز (انحنای بیرونی ستون فقرات به بیرون) یا اسکولیوز (انحنای جانبی ستون فقرات) هستند.
زندگی مدرن در کشورهای صنعتی نیز در بروز کمردرد نقش دارد. ماهیچه های مرکزی، قدرت کمر را تثبیت می کنند اما ماهیچه های بسیاری از افراد در قسمت های میانی ضعیف است. وقتی شما تمام روز پشت میز کار نشسته و عضلات کمر را به کار نمی گیرید، آنها ضعیف می شوند.
بر اساس مطالعه ای که در سال ۱۹۸۳ در مجله آمریکایی انسان شناسی جسمانی انجام شد ، نیاکان قدیمی ما ، از جمله آسترالوپیتکوس ها نیز دارای مشکل کمردرد بودند. با این حال، همه موجودات دوپا به اندازه انسان درد کمر ندارند. برخی از پرندگان بزرگ مانند شترمرغ ها بدون هیچ مشکلی روی دو پای خود به صورت قائم راه می روند.
احتمالا دلیل این موضوع، زمان بیشتری است که آن ها برای تکامل کمر خود داشته اند زیرا آن ۲۰۰ میلیون سال پیش، این نوع راه رفتن را شروع کرده اند و انسان در این زنجیره تکاملی بسیار جدید محسوب می شود.
گزارش: نیروانا محمدحسینی