نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

علم جغرافیا توسط پروفسور گنجی در ایران ارتقا یافت

به گزارش ایرنا، سید حجت الحق حسینی روز شنبه در آیین سومین سالگرد درگذشت پروفسور محمد حسن گنجی، پدر علم جغرافیای ایران اظهار کرد: گنجی میراث دار دانش کهن جغرافیا در سطح بین المللی بود.

وی با بیان اینکه بعد از تاسیس دارالفنون توسط امیرکبیر، دانش تاریخ و جغرافیا در ایران رشد کرد، گفت: باید پروفسور گنجی را از نظر اخلاقی و علمی به دانشجویان معرفی کنیم.

مشاور علمی یونسکو افزود: به گفته امام خمینی (ره) از دامن زن، مرد به معراج می رود لذا اگر گنجی، گنجی شد به سبب پشتیبانی مادر ایشان، برای تلاش در عرصه علمی بوده است. 

وی گفت: پروفسور پس از تحصیل در انگلستان به ایران برمی گردد و در دانشگاه تهران رشته جغرافیا را اعتلا می دهد.

رییس دانشکده هنر دانشگاه تهران ادامه داد: ایشان 60 سال در دانشگاه تهران خدمت کرده و در خدمت شش نسل از جغرافیدانان بوده است.

حسینی افزود: پروفسور گنجی همچنین در سال 1331 با استفاده از بورس تحصیلی عازم آمریکا شد و دکتری خود را در رشته جغرافیا از دانشگاه کلارک دریافت کرد.

وی ادامه داد: از پروفسور محمد حسن گنجی 12 کتاب به زبان فارسی، 14 کتاب به زبان انگلیسی و بیش از 100 مقاله در رشته جغرافیا و هوا شناسی بجا مانده است.

رییس دانشکده هنر دانشگاه تهران با بیان اینکه دکتر گنجی در سال 1291 درشهرستان بیرجند متولد شد، گفت: ایشان تحصیلات ابتدایی و تکمیلی را در مدرسه شوکتیه بیرجند ادامه داده که در این دوران توانست چهار مدال طلا و دو مدال نقره کسب کند.

حسینی با اشاره به اینکه بنیاد ایران ‎شناسی در تمام استان های کشور شاخه ای داشته، افزود: در خراسان جنوبی این شاخه وجود ندارد که نیاز است با همکاری مسوولان این شاخه راه اندازی شود.
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل