به گزارش سیناپرس، تاکنون سویه های جدیدی از ویروس کرونا ظهور و گسترش پیدا کردند. سویه جدیدی که اخیرا شناسایی شده سویه دلتا پلاس نامیده شده و در حال حاضر حداقل در ۴۴ کشور گزارش شده است.
مطالعات اولیه نشان می دهد این جهش نمی تواند از حفاظت ارائه شده توسط واکسن ها فرار کند. البته آزمایش های انجام شده روی اثر واکسن فایزر بر سویه دلتا پلاس نسبت به اثر این واکسن بر ویروس اولیه کرونا، نشانگر کاهش نسبی ایمنی است.
از سوی دیگر نوع دلتا پلاس از نظر مقامات بهداشتی هند به عنوان یکی از انواع نگران کننده طبقه بندی شده اما سازمان بهداشت عمومی انگلستان و سازمان بهداشت جهانی (WHO) همچنان دلتا پلاس را در دسته سویه دلتا طبقه بندی می کنند. ظاهرا منشا سویه دلتا پلاس هند است که سویه دلتا نیز برای نخستین بار در آنجا ظهور کرد.
مطالعات نشان می دهد که دلتا پلاس راحت تر گسترش می یابد، به سادگی به سلول های ریه متصل شده و به طور بالقوه در برابر درمان آنتی بادی مونوکلونال مقاوم است.به گزارش سیناپرس، این جهش جدید همچنین بر ناحیه ای از پروتئین اسپایک موسوم به حوزه اتصال گیرنده تأثیر می گذارد. این ناحیه نحوه تأثیرگذاری موثر ویروس بر سلول ها را مشخص می کند تا پیوند قوی تری بین خود و میزبان خود ایجاد کند.
به گفته پروفسور راویندرا گوپتا، متخصص عفونت و ایمنی دانشگاه کمبریج، دانشمندان از مشاهده جهش هایی که اثر آنتی بادی ها را که خط اصلی دفاع بدن در برابر ویروس ها بوده، کاهش می دهند، تعجب نمی کنند. این آنتی بادی ها هنگام تزریق واکسن کرونا ایجاد شده یا به طور طبیعی پس از عفونت با هر سویه کووید ۱۹ تولید می شوند. سویه دلتا پلاس در حال حاضر در جمعیت هایی که مصونیت کمی دارند، در حال گردش است.
بنابراین، دانشمندان جهش هایی را در نظر می گیرند که فرار اضافی از ایمنی را ممکن ساخته یا حساسیت به واکسن ها را کاهش می دهد. به گزارش سیناپرس، اما از سوی دیگر، وقتی واکسینه می شویم و یا تقویت کننده می گیریم واکنش های گسترده ای در ما ایجاد می شود، بنابراین این جهش ها اثر محافظتی واکسن را در برابر بیماری های شدید به طور قابل توجه از بین نمی برد.
در حال حاضر، هیچ چیز نشان نمی دهد که علائم عفونت با نوع دلتا پلاس با سایر سویه های کرونا متفاوت باشد.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: sciencefocus