به گزارش سیناپرس، پژوهشگران فرانسوی موفق به ساخت نوعی واکسن کرونا شدند که نیازی به تزریق نداشته و به شکل اسپری از طریق بینی وارد بدن شده و می تواند از بروز بیماری و فعالیت ویروس در مراحل اولیه خود جلو گیری کند. این واکسن همچنین اگر در فرد مبتلا به کرونا استفاده شود، اجازه خروج ویروس از طریق سیستم تنفسی وی را نخواهد داد.
به گفته موسسه ملی تحقیقات کشاورزی ، غذا و محیط زیست فرانسه (INRAE) ، آزمایشات پیش بالینی این واکسن روی موش ها و همسترهای طلایی انجام شده است. این اسپری ضد کرونا که بر اساس پروتئین های ویروسی محصور در نانوذرات ساخته شده از نشاسته و لیپیدها تهیه شده ، نتایج بسیار مثبتی از خود نشان داده البته هنوز نتایج این تحقیقات در مجلات علمی معتبر منتشر نشده است.
به گفته موسسه ملی تحقیقات کشاورزی ، غذا و محیط زیست فرانسه و پژوهشگران دانشگاه تورز ، ارزش افزوده واکسن فوق، این است که می تواند با تأثیر مستقیم روی مخاط بینی ، از گسترش عفونت بین انسان ها جلوگیری کند. بر خلاف واکسن های عضلانی ، فقط واکسن های بینی می توانند از ورود ویروس به بینی فرد جلوگیری کنند و به این ترتیب بیماری در مرحله اولیه خود مهار می شود. این واکسن همچنین قادر است ایمنی بدن را در مخاط بینی ، جایی که ویروس وارد شده و تکثیر می شود فعال کرده و اجازه تکثیر را به ویروس ندهد.
به گزارش سیناپرس، ایزابل دیمیر پواسون ، سرپرست تیم این تحقیقاتی که با عنوان BioMAP معرفی شده، در این رابطه چنین توضیح می دهد: مطالعات ما نشان داده است که این اسپری به میزان قابل قبولی از گسترش عفونت جلوگیری می کند.
من با حیواناتی که برخی از آن ها به طور عمدی آلوده به ویروس کرونا شده اند، کار می کنم. بعد از دو روز ، می بینم که ویروس به ریه حیوانات سالم سرایت می کند. اگر من همین کار را با حیوانات واکسینه انجام دهم ، هیچ اثری از ویروس در ریه جانوران دیده نخواهد شد. به گزارش سیناپرس، کارشناسان ادعا می کنند از این اسپری می توان به عنوان تقویت کننده برای افرادی که قبلا واکسینه شده اند استفاده کرد.
به گفته سرپرست این تیم تحقیقاتی، این اسپری در موش های واکسینه شده و متعاقباً مبتلا به کرونا موفق به دستیابی به موفقیت ۱۰۰ درصدی پیشگیری از مرگ و میر شد.
این تیم تحقیقاتی انتظار دارد مرحله تولید اسپری فوق را در پاییز امسال و مرحله بالینی را در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ آغاز کند. از نظر فنی ، این واکسن با استفاده از یک آداپتور کوچک که در انتهای یک سرنگ بدون سوزن قرار داده شده است به بینی افراد اسپری می شود.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: gilmorehealth