فضاپیمای سایوز TMA-17Mسوار بر موشک سایوز FG ساعت 1:32 بامداد روز پنجشنبه از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا اوج گرفت و پس از حدود شش ساعت به ایستگاه رسید.
این فضاپیما حامل فضانورد امریکایی به نام «کجل لیندگرن»، «کیمیا یوی» ژاپنی و «اولگ کونونکوی» روسی بود.
دانشمندان روسی مسؤول این اوجگیری نفس راحتی کشیدند و آژانس فضایی روسیه اعلام کرد استیج سوم این موشک به موقع از آن جدا شده و حال خدمه هم خوب است.
فضانوردان، روز گذشته ساعت 2:45 به وقت گرینویچ (7:15 به وقت تهران) به ایستگاه بینالمللی و خدمه آن ملحق شدند.
فضانوردان حاضر در این ماموریت قرار بود اواخر ماه می راهی فضا شوند اما به دلیل ناکامی فضاپیمای روسی پروگرس 59 و نیاز به بررسی این حادثه فضایی، سفر آنها دو ماه به تعویق افتاد.
این فضاپیما نیز سوار بر موشک سایوز بود بنابراین آژانس فضایی روسیه و ناسا معتقدند بودند پیش از انجام پرواز سرنشیندار باید این حادثه را به دقت بررسی کنند.
کپسول باری پروگرس 59 روسیه که حامل اکسیژن، آب، ابزار یدکی، تجهیزات و سختافزارهای علمی-آزمایشگاهی برای سکنه ایستگاه فضایی بود، روز سهشنبه هشتم اردیبهشت ساعت 7:09 به وقت گرینویچ (11:39 به وقت تهران) از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد و مدت کوتاهی پس از آن دچار نقص فنی شد.
به گزارش ایسنا،فضاپیمای باری بدونسرنشین روسیه، پس از ناکامی در رسیدن به ایستگاه بینالمللی فضایی، در جو زمین و بر فراز مرکز اقیانوس آرام منهدم شد. نابودی پروگرس به معنای نابودی 2722 کیلوگرم غذا، سوخت و اقلام دیگر بود.
این در حالی بود که نقص فنی در موتور پرواز پروگرس در سال 2011 نیز منجر به قطع تماس کامل و نرسیدن آن به مدار شده بود. مدت زمان کوتاهی پس از پرتاب، این موشک در صحرای سیبری سقوط کرد و نماد یکی از بزرگترین ناکامیهای روسیه در عرصه فضا شد.
No tags for this post.