نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

زایمان زودرس مادرانی که در کودکی استرس داشته اند

در آخرین مطالعه این پژوهشگر نتایج شگفت انگیزی از چگونگی تاثیر استرس موجود در سنین کودکی بر روی سنین بالاتر ارائه شده است.

دکتر آلسون، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی و دارویی دانشگاه البرتا کانادا درباره این نتایج می گوید: استرس های مزمن یکی از عوامل شاخض برای پیشگویی زایمانهای زودرس خواهد بود. در حقیقت، اگر زنی در دوران کودکی اش دو یا بیشتر از دو بار تجربه استرس شدید را داشته باشد، احتمال به دنیا آوردن کودکی نارس در بزرگسالی برای او دو برابر خواهد شد.

آلسون به همراه دکتر کاتلین هگادورن Kathleen Hegadoren، آخرین مطالعه خود را با عنوان " ارتباط استرس مزمن با تولد های زود رس " را به چاپ رسانده اند.  

سازمان سلامت جهانی (WHO) اعلام کرده است که سالانه چیزی در حدود 15 میلیون کودک نارس در سراسر جهان متولد می شود. این کودکان نارس دلیل عمده مرگ و میر کودکان زیر 5 سال بشمار می آیند و در صورت زنده ماندن این نوزادان، احتمال ابتلا به بیماری مزمن شش، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع 2 در آنها به مقدار بسیار زیادی افزایش می یابد. همچنین رواج مشکلات شناختی و رفتاری در این کودکان بیشتر است.

در این مطالعه، محققان بیش از 200 زن که در کودکی در بخش کودکان بیمارستان ادمنتون بستری بودند را مورد بررسی قرار دادند. یک سوم از این  زنان، کودکانی نارس را بدنیا آوردند. در ادامه از زنان خواسته شد که در ارتباط با استرس هایی که در زندگی داشته اند چه در گذشته و چه در حال حاضر، توضیح دهند. طبق اظهارات شرکت کنندگان در این مطالعه، بیشتر اتفاقات استرس زا قبل از سن 18 سالگی آن ها رخ داده  و به طور میانگین بیش از 10 سال با زمان زایمانشان فاصله داشته است. در ضمن میانگین سنی شرکت کنندگان 28 سال بوده است.

  هگادورن اضافه کرد :استرس در دوران کودکی می تواند تاثیراتی بر روی زندگی آینده اشخاص مانند زمان بارداری بگذارد. به همین دلیل باید از زنان در دوران مراقبت های قبل از زایمان سوالاتی در ارتباط با سابقه استرس پرسیده شود تا بتوان به زنان باردار آگاهی بیشتری در مورد زایمان های زودرس داد.

با وجود مطالعات بسیاری که در زمینه شناخت زایمان های زودرس انجام شده همچنان سوالات بسیاری در این حوزه باید جواب داده شود. محققان در حال حاضر بدنبال آن هستند که بدانند چگونه افراد می توانند بچگی خود را بیاد آورند. نتایج این تحقیقات می تواند  مشخص کند که دقیقا چه چیز هایی بر روی سلامتی انسان در دراز مدت تاثیر دارد. آلسون معتقد است که سابقه استرس در کودکی سبب می شود که ژن ها در ادامه زندگی تغییر کند.

آلسون و هگادورن امیدوار هستند که با انجام آزمایش های بیشتر بتوانند زایمان های زودرس را پیش بینی کنند تا از این پس شاهد تولد های سالم و بدون خطر بیشتری باشیم.

منبع

 
 
 
 
 
 
No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل