دکتر غلامرضا غفاری در اختتامیه دوازدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که امروز توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است با تاکید بر اینکه وضعیت برگزاری این جشنواره نسبت به دورههای گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده است، گفت: امروز وقتی به سابقه و گذشته این رخداد فرهنگی و اجتماعی در فضای دانشگاهها و نظام آموزش عالی کشور نگاه میکنیم مشاهده میشود هرچه جلوتر رفتیم جشنوارهها غنای بیشتری را پیدا کرده است و تلاش میکنیم جشنوارههای آتی نیز وضعیت و غنای بهتری نیز پیدا کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین تاکید کرد: ما در عالم رسانه با تغییر و تحولات گستردهای مواجه هستیم و وقتی بخواهیم در خصوص تحولات فرهنگی و اجتماعی فعالیت کنیم نمیتوانیم از تغییر و تحولات عالم رسانه چشمپوشی کرده و بدون توجه به عرصه رسانه و مطبوعات نمیشود به این تحولات ورود پیدا کرد.
وی رسانهها و مطبوعات را رکن چهارم دموکراسی عنوان کرد و اظهار کرد: به نظر اگرچه از نظر کلاسیک رسانهها ویژگی خود یعنی رکن چهارم دموکراسی را حفظ کردهاند اما هرچه به جلوتر میرویم این اثرگذاری بیشتر و بیشتر میشود به طوری که در حوزه جشنوارههای دانشجویی نیز این تاثیرگذاری را میبینیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: ما باید به عرصه رسانهها و همچنین برنامههای نظیر جشنوارههای نشریات دانشجویی به عنوان یک سرمایه نگاه کنیم و حفظ این سرمایه و بها دادن به آن یکی از وظایف ما در دانشگاهها باشد چرا که سرمایههای فرهنگی، هنری، تاریخی و اجتماعی حفظ خود را به این عرصه مدیون میداند و بدون توجه به رسانه این سرمایهها رونق پیدا نمیکند.
دکتر غفاری بر تدوین نظامهای هنجاری مشخص در حرفههای مختلف تاکید کرد و گفت: اگرچه همه ما میدانیم امروز همه حرفهها و مجموعهها برای حفظ خود نظامهای هنجاری و قواعد مشخصی تعریف میکنند که خوشبختانه ما در حوزه نشریات دانشجویی نیز شاهد حضور این نظامهای هنجاری هستیم.
وی ادامه داد: ما در شورای سیاست گذاری نشریات دانشجویی به این مساله که فعالیتهای رسانهای تحقیقی چگونه شکل میگیرد توجه میکنیم در واقع امروز در دورهای هستیم که دستهای زیادی در تولید خبر حاضر هستند اما آنچه که مهم است تحلیلهای خبری است که این امر نیازمند دانش، بینش، درایت و تدوین است که خوشبختانه به این امر در جشنوارههای نشریات دانشجویی توجه زیادی شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه ما نشریات زیادی در دانشگاههای کشور داریم اما آنچه که اهمیت دارد و در این جشنواره حاصل میشود ایجاد حفظ کنشگری در فضای دانشگاهها است و ما باید علاوه بر کمیت به کیفیت نیز توجه کنیم.
منبع:ایسنا
No tags for this post.