در بسیاری از شبکههای اجتماعی این شایعه منتشر شده که واکسنهای کرونا وارد DNA میشوند و آسیبهای ژنتیکی به همراه دارند؛ محققان دانشگاه کویینزلند این ادعا را به طور کلی رد کرده و معتقدند هیچ مدرکی دال بر اینکه ویروس کووید ۱۹ یا واکسنهای فایزر و آسترازنکا وارد دیانای میشوند، وجود ندارد.
در برخی از شبکهها آمده بود که سلولهای انسان اسید ریبونوکلئیک (RNA) کووید ۱۹ را به DNA تبدیل میکنند و باعث جهش دائمی میشوند. محققان همین موضوع را به دقت مورد بررسی قرار دادند و با توالییابی DNA دریافتند هیچ مدرکی دال بر این جهش وجود ندارد.
در ادامه این مطالعات آمده است واکسیناسیون علیه کرونا باید بیهیچ تردیدی با سرعت ادامه یابد و این شایعات بیاساس نباید مانعی در این زمینه ایجاد کند.
شرکت فایزر اکنون مطالعات بالینی در مورد تزریق دز سوم احتمالی واکسن کووید خود را به عنوان تقویت کننده آغاز کرده است. تزریق چنین تقویتکنندههایی میتواند به عنوان یک جریان درآمد «با دوام» برای این شرکت باشد.
مقامات بهداشتی آمریکا تاکنون از تزریق دز سوم واکسن کرونا برای جمعیت وسیع حمایت نکردهاند اما مقامات در حال بررسی نیاز به تزریق دز سوم و تقویتی واکسن کرونا در افراد با نقص ایمنی هستند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.
کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شدهاند و موفقیتهای چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.
اکنون واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها در حال انجام است.
نتایج این مطالعه در نشریه Cell Reports منتشر شده است.
منبع:ایرنا
No tags for this post.