جلوگیری از سکته قلبی با کمک یک پچ پوستی

 این حسگر جدید با بهره‌گیری از حسگری مشابه در دانشگاه "کالیفرنیا سن‌دیگو" به رهبری پروفسور "شنگ ژو"(Sheng Xu) ساخته شده است.

این پچ پوستی که روی قفسه سینه یا گردن قرار می‌گیرد شامل ورقه‌ای نازک و انعطاف‌پذیر از پلیمر است که درون آن شبکه‌ای از مبدل‌های فراصوت به اندازه‌ی ۱۲ در ۱۲ میلی‌متر قرار دارند.

در حال حاضر این حسگر با سیم به رایانه و منبع برق وصل است اما هدف محققان تبدیل آن به حسگری بی‌سیم و خودکار است.

امواج فراصوت این پچ پوستی تا عمق ۱۴ سانتی‌متر درون پوست نفوذ می‌کنند و می‌توان آن را به گونه‌ای تنظیم کرد که همه‌ی مبدل‌ها به طور همزمان امواج فراصوت تولید کنند.

همچنین می‌توان آنها را به گونه‌ای تنظیم کرد که امواج را همزمان ارسال نکنند در این حالت اگرچه پرتو ایجاد شده به سمت زوایای مختلفی می‌رود اما سرعت زیاد آنها باعث ایجاد یک پرتو منسجم می‌شود. با این روش می‌توان بخش‌های مختلف بدن را اسکن کرد بدون آنکه نیاز باشد این وصله را دقیقا بالای آن نقطه بچسبانیم.

در هر دو روش، ‌پرتوهای فراصوت از بافت‌های بدن رد شده و وارد عروق اصلی می‌شوند. سپس این پرتو با برخورد به گلبول‌های قرمز به سمت پچ پوستی باز می‌گردد.

با بررسی فرکانس بازتاب این پرتو و شدت جریان خون می‌توان به طور مداوم جریان خون، فشار خون و عملکرد قلب فردی که این پچ پوستی را استفاده می‌کند، نظارت کرد. این اطلاعات به تشخیص مشکلات قلبی عروقی کمک می‌کند.

"سای ژو"(Sai Zhou)، دانشجوی دکترا و یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: کافی است آن را روی پوست بچسبانید و سیگنال‌ها را بخوانید. این پچ پوستی نیازی به اپراتور ندارد و بیماران در آینده می‌توانند برای ادامه‌ی روند درمان خود در خانه از این حسگر استفاده کنند.

منبع:ایسنا

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا