محمود قصاع در گفتگو با مهر، با بیان اینکه سرعت کار صندوق نوآوری و شکوفایی در ارزیابی طرح های دانش بنیان بالاست، گفت: اما در عین حال طرح های شرکت های دانش بنیان به صورت پیش نویس هستند و غالبا آمادگی های لازم را برای ارائه طرح هایشان ندارند.
وی با بیان اینکه بستر حمایتی برای طرح های دانش بنیان وجود دارد ولی ماهها طول می کشد تا یک شرکت طرحی را به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی کند، اظهار داشت: اکثریت و بالای هفتاد درصد طرح های ارائه شده به صندوق در حد پیش نویس هستند و طرح کاملی برای ارزیابی ها جهت تخصیص منابع مالی از سوی صندوق به شمار نمی روند.
قصاع بیان داشت: از این رو کارگزاران ارزیابی طرح های شرکت های دانش بنیان بیش از وظایف خود عمل می کنند و قبل از ارزیابی به مشاوره ایده پردازان می پردازند.
مدیر برون سپاری صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید داشت: طرح های امکان سنجی بسیاری از شرکت های دانش بنیان از نهادهای دانشگاهی برخاسته اند و محققان قوی با توان علمی بالا، ایده پرداز این طرح ها هستند، اما این افراد در خصوص اقتصاد و بازار کالا تجربه ای ندارند.
وی ادامه داد: به همین دلیل این محققان، نمی توانند طرح تجاری سازی و امکان سنجی خوبی ارائه کنند و زمان زیادی از کار ارزیابی طرح های شرکت های دانش بنیان صرف جمع آوری اطلاعات یک طرح می شود.
وی با بیان اینکه عموما این محققان نمی توانند تقاضاهای خود را برای اجرایی کردن یک طرح به صندوق ارائه کنند، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی علاوه بر اینکه از نظر مالی، طرح ها را حمایت می کند بلکه از نظر فنی، حقوقی و اجرایی نیز به تقویت شرکت ها می پردازد.
وی تاکید داشت: باید به نقطه ای برسیم که شرکت ها خواسته های خودشان را به درستی بیان کنند تا زمان زیادی را صرف ارزیابی طرح ها نکنیم.