رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، عامل بروز سرطان غدد بزاقی

به گزارش ایرنا از بخش گوش، حلق و بینی بیمارستان لقمان، دکتر مهدی خواجوی توضیح داد: ژنتیک نقش مهمی در بروز سرطان های غدد بزاقی دارد اما علت اینکه این سرطان در برخی خانواده ها بیشتر مشاهده می شود، هنوز مشخص نیست.

وی قرار گرفتن در معرض اشعه را از جمله عوامل دخیل در بروز این بیماری دانست و افزود: تحقیقات نشان می دهد در افرادی که به عنوان مثال در برخی مراحل درمانی سر و صورت آنها تحت تابش اشعه قرار گرفته، احتمال بروز سرطان غدد بزاقی بیشتر است.

خواجوی گفت: همچنین این تحقیقات نشان داده است در افرادی که به دلایل غیردرمانی تحت اشعه قرار گرفته اند، احتمال ابتلا به سرطان در آنها نیز افزایش می یابد که از جمله این افراد می توان به قربانیان بمباران هیروشیما و ناکازاکی اشاره کرد که موارد ابتلا به سرطان غدد بزاقی در آنها بیشتر مشاهده شده است.

رییس نخستین سمینار تومورهای سر و گردن در مورد تاثیر نوشیدن مایعات داغ در بروز سرطان غدد بزاقی گفت: نوشیدن مایعات داغ روی مخاط دهان، حلق و مری اثر می گذارد اما جزو عوامل ابتلا به سرطان غدد بزاقی نیست. 

خواجوی افزود: 500 تا هزار غده بزاقی کوچک و پراکنده در قسمت فوقانی دستگاه گوارشی وجود دارد که ممکن است در اثر نوشیدن مایعات داغ آزرده شوند، اما این حالت جزو عوامل ابتلا به سرطان غدد بزاقی به شمار نمی رود. 

وی توضیح داد:کار اصلی غدد بزاقی، ترشح بزاق است که علاوه بر کمک به هضم غذا، دهان را نیز مرطوب نگه می دارد. همچنین مواد ضدعفونی کننده ای در بزاق وجود دارد که از دهان و گلو در برابر عفونت ها محافظت می کند.

بر اساس این گزارش، نخستین سمینار تومورهای سر و گردن با محور سرطان های غدد بزاقی و تیروئید اول و دوم مردادماه در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار می شود.
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا