نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

زنان باردار با سابقه میگرن در معرض عوارض نامطلوب قبل و بعد از دوران بارداری قرار دارند

به گزارش پایگاه خبری ساینس، بر اساس این تحقیقات که به مطالعه اولین دوران بارداری ۱۴۵ هزار و ۱۰۲ نفر بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ میلادی پرداخت، محققان نحوه زایمان و عوارض پزشکی آن را در دوره‌های سه‌ماهه مورد مطالعه قرار دادند و داروهای مورد استفاده در دوران بارداری را بررسی کردند.

از بین این زنان ۱۲ هزار و ۲۲۲ نفر مبتلا به میگرن بودند و هزار و ۵۷۶ نفر از آن‌ها علاوه بر میگرن به نور نیز حساسیت داشتند.

بر اساس این مطالعه عوارض نامطلوب بارداری در مبتلایان به میگرن شدیدتر است و آنان در معرض خطر افزایش چربی خون و دیابت حاملگی در دوران بارداری و در معرض افسردگی پس از زایمان قرار دارند.

دیابت دوران بارداری در برخی زنان دیده می‌شود. در این حالت سطح قند خون در دوران بارداری افزایش می‌یابد؛ در حالی که بیمار قبلا سابقه دیابت یا قند خون نداشته است.

دیابت بارداری می‌تواند خطر نقص مادرزادی، مرده‌زایی و زایمان زودرس را افزیش دهد. از طرفی مطالعات نشان می‌دهد این عارضه زنان را مستعد بیماری مزمن کلیه می‌کند.

بیماری مزمن کلیه (CKD) یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان با پیامدهای نامطلوب نارسایی کلیه و مرگ زودهنگام است. مطالعات نشان می‌دهد زنان به طور کلی بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.

بر اساس آمار احتمال ابتلای زنان به بیماری مزمن کلیه ۱۴ درصد و در مردان ۱۲ درصد است. در سال حدود ۱۹۵ میلیون زن در سراسر جهان به این عارضه مبتلا می‌شوند و بیماری مزمن کلیه هشتمین علت مرگ و میر در جهان محسوب می‌شود.

محققان بر این باورند که با کنترل میگرن می‌توان این عوارض نامطلوب را کاهش داد.

سردردهای میگرنی به صورت دردهای ضربه‌ای و تپش‌دار در نقطه‌ای از سر توصیف می‌شوند و معمولا نیمی از مغز را دربرمی‌گیرد. مدت زمان این درد بین ۴ تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل می‌کند.

معمولا افراد مبتلا به میگرن نسبت به صدا و نور حساس می‌شوند. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد.

با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی موثر هستند:

•    استرس ( ۸۰ درصد)
•    هورمون (۶۵ درصد)
•    بو (۴۴ درصد)
•    نور (۳۸ درصد)
•    دود (۳۶ درصد)
•    گرما (۳۰ درصد)
•    مواد غذایی تحریک‌کننده (۲۷ درصد)

مواد غذایی تحریک کننده میگرن

•    انواع ترشیجات
•    انواع مخمر
•    انواع ادویه
•    انواع غذاهای کنسرو شده
•    نوشابه‌های انرژی زا
•    مقادیر زیاد کافئین
•    کاکائو
•    پنیر چدار
•    ماهی دودی
•    سوسیس و کالباس
•    نوشابه
•    پیاز
•    مشروبات الکلی

یکی از مهمترین دلایل عود سردردهای میگرنی، عدم توجه به وعده‌های غذایی، مخصوصا صبحانه است. به افراد مستعد ابتلا به میگرن توصیه می‌شود که به وعده‌های غذایی منظم توجه داشته باشند و از غلات، میوه و سبزیجات تازه و گوشت کم چرب استفاده کنند.

طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود ۱۰ درصد از افراد سراسر دنیا به میگرن مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن چهار برابر مردان است.گزارش کامل این تحقیقات در هفتمین کنگره آکادمی اروپایی عصب‌شناسی ارائه شده است.

منبع:ایرنا

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل