محسن ناصری در جمع خبرنگاران این استان با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی در سطح ملی و بین المللی تاثیراتی را بر روی کشور ما گذاشته است، گفت: گازهای گلخانه ای در سطح بین المللی مهترین عامل تاثیر گذار بر تغییرات آب و هوا در کشور ما بوده است.
وی افزود: احتمال پیوستن ایران به لیست کشورهای متعهد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای وجود دارد و به همین دلیل باید به استان ها هشدار داده شود تا طی پنج سال صنایعی که میزان گازهای خروجی آن ها زیاد است، کاهش دهند.
مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوایی سازمان محیط زیست ادامه داد: خشکسالی، کاهش تولیدات کشاورزی، مهاجرت و کاهش تنوع زیستی از تغییرات آب و هوایی در داخل کشور است.
وی در خصوص ریزگردها(گرد و غبار) اظهار کرد: پدیده گرد و غبار یک شبه به وجود نیامده است و یک فرآیند بلند مدت است و این پدیده دلایل مختلفی دارد که یکی از مهمترین دلایل آن توسعه محدوده های خشک و بایر رها کردن اراضی کشاورزی است که از این منظر تغییرات آب و هوایی و اقلیم با بروز حوادث گرد و غبار ارتباط پیدا می کند.
به گزارش ایسنا،ناصری با بیان اینکه طی چهار سال گذشته مشکل گرد و غبار فقط در غرب کشور وجود داشت و هم اکنون بخش های میانی و مرکزی کشور را نیز فرا گرفته است، تصریح کرد: خشکسالی و غیر اقتصادی شدن کشت و کار در زمین های کشاورزی عامل انتشار گرد و غبار شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح ملی مقابله با گرد و غبار از سال آخر دولت گذشته آغاز شده است، توضیح داد: فعالیتهای انجام شده در آن زمان آنقدر قابل احصاء نبود. بنابراین 20 ماهی است کار با جدیت بیشتری پی گیری می شود.
وی گفت: طی اجرای این طرح محل های تولید گرد و غبار در بررسی و پیدا کردن است.
No tags for this post.