دکتر حمیدرضا طیبی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه به نیابت از جهاد دانشگاهی سراسر کشور از زحمات طاقت فرسای تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی به سرپرستی دکتر جواد ظریف وزیر امور خارجه تشکرمی کنم، گفت: این توفیق در سایه حمایت رهبر معظم انقلاب محقق شد. همچنین درایت دکتر حسن روحانی در دستورکار قرار دادن این موضوع درکنار استقامت در مذاکرات، عامل دیگر رسیدن به جمع بندی مورد نظر هسته ای است.
طیبی با مثبت ارزیابی کردن بیانیه جمع بندی هسته ای گفت: کشور به دلیل تحریم های ظالمانه دچار مشکلاتی شده بود و لازم بود که با درایت و رعایت مواضع و منافع کشور، این تحریم ها با حفظ حقوق هسته ای ایران برطرف شود که در نهایت با درایت دولت تدبیر و امید و حمایت های رهبری بر اساس آنچه از طریق شبکه های خبری منتشر شده است، این مهم حاصل شد.
برنامه جامع توسعه دانش و اقتصاد دانش بنیان در دوران پسا تحریم تدوین شود
رییس جهاد دانشگاهی گفت: در دوره پسا تحریم باید یک برنامه جامع در زمینه توسعه و تحقق دانش و اقتصاد دانش بنیان تدوین شود.این امر مستلزم آن است که در برنامه ششم توسعه که در حال تدوین است، تبلور این نتایج به این صورت باشد که تعدادی از صنایع کشور به عنوان صنایع پیشران و برخی از زمینه های جدید تحقیقاتی به عنوان زمینه های پیشران تحقیقاتی انتخاب شود و تمرکز برنامه ها بر این باشد که از تمام روش های معقول استاندارد برای دستیابی به فناوری در این صنایع استفاده شود.
وی افزود: همچنین باید تلاش شود تا این صنایع با علم و فن ایرانی در کشور توسعه یابد و صادرات کالا و محصول و خدمات و فناوری به سایر کشورها صورت گیرد.
طیبی نتیجه گرفت: بنابراین لازم است در یک همکاری بین معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، وزارتخانه های صنایع و علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت فناوری ریاست جمهوری و سایر وزارتخانه ها و نهادهای مرتبط، صنایع و زمینه های تحقیقاتی پیشران مشخص شوند.
وی افزود: از این طریق می توان در کنار استفاده از توانمندی های داخلی در زمینه کسب فناوری، از کشورهای صاحب فناوری، دانش و فناوری های لازم را در قالب لیسانس خریداری کرد، زیرا تولید فناوری در کشور زمان بر است و از سوی دیگر با توجه به شدت عقب افتادگی هایی که در سال های گذشته در کشور حاصل شده نمی توان چندان منتظر تولید توانمندی در داخل کشور ماند.
طیبی گفت: بنابراین ما باید لیسانس تولید بسیاری از فناوری ها را بخریم اما باید مجموعه هایی متشکل از بنگاه ها، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تشکیل شوند تا ضمن اینکه بسیاری از پروژه ها را با سرعت انجام می دهند، دانش و فناوری وارداتی را فرابگیرند و با برنامه ریزی بومی کنند و ارتقا دهند.
وی ادامه داد: همچنین در پروژه های تکرارپذیر کشور، باید تجمیع خریدهای خارجی را داشته باشیم و بخش محدودی از خریدها را در مقابل انتقال فناوری، از شرکت های صاحب نام دنیا انجام دهیم.
طیبی تاکید کرد: برای تحقق این موضوع نیز باید همکاری خوبی برای کسب این فناوری ها و فهم و ارتقای آنها بین بنگاه های صنعتی و مراکز علمی و دانشگاهی صورت گیرد.
طیبی اظهار کرد: یکی از خطراتی که در شرایط پساتحریم کشور را تهدید می کند این است که در اثر شدت عقب ماندگی ها و فشار مردم و نماینده ها و دولت مردان بخواهیم هرچه زودتر پروژه ها را اجرایی کنیم و در این اجرای سریع پروژه ها کشورها را تبدیل به انباری از فناوری های مختلف کنیم بدون اینکه هیچ برنامه ای برای انتقال فناوری و تولید فناوری در کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برداشتن تحریم ها و اجرایی شدن مفاد توافق نامه چند ماه به طول می انجامد، این فرصت وجود دارد که با مدیریت سازمان برنامه ریزی کشور این مهم اتفاق افتد و در این زمینه جهاد دانشگاهی می تواند با توجه به تجربیات خود به عنوان یک بازوی علمی و فکری در کنار معاونت راهبردی ریاست جمهوری و سازمان های مجری،عمل کند.
No tags for this post.