نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

گزارش تصویری از نمایشگاه تخصصی ماهی قرمز در ژاپن

یک نمایشگاه از ماهی های قرمز در آکواریوم های متفاوت در تاریخ نهم جولای ( برابر با هجدهم تیرماه سال جاری ) در توکیوی ژاپن برگزار شد و در آن ماهی های قرمز متفاوتی در آکواریوم های ویژه به نمایش درآمدند .

ماهی قرمز (goldfish) با نام علمی Carassius auratus گونه‌ ای از کپورچه‌ ها است . این ماهی همه‌ چیز خوار بوده و زیستگاه اصلی اش سیبری و جنوب شرقی آسیا محسوب می شود . اهلی ‌سازی این ماهی نزدیک به هزار سال پیش در چین صورت گرفت . انتشار این ماهی توسط انسان به گونه ای بوده  که در حال حاضر در رودخانه‌ های اروپا نیز دیده می‌ شود .

ماهیان دیگر که زیر شاخه ماهی قرمز هستند در چین و ژاپن به طور گسترده ای پرورش داده می‌ شوند . این ماهی در قرن 17 میلادی به عنوان ماهی تزئینی وارد اروپا شد و از آن هنگام پرورش این ماهی در ایتالیا ، جنوب فرانسه و پرتغال معمول شده ‌است .

میانگین طول ماهی‌ های قرمز 18 سانتی‌ متر بوده و بزرگترین ماهی قرمزی که تا کنون دیده شده 35 سانتی ‌متر است . ماهی قرمز به صورت طبیعی در آب ‌های راکد و تقریباً ساکن با سرعت ناچیز که پوشیده از گیاهان آبزی و دارای بستر نرمی باشند ، زندگی می‌ کند .

از ماهی قرمز به منظور تزئین در آکواریوم ‌های مناسب استفاده می شود و از این نظر مورد توجه بیشتر کشورها در سراسر جهان قرار گرفته است . ماهی قرمز در رده ماهی‌ های آب سرد قرار می‌ گیرد و می‌ تواند در آکواریوم‌ های گرم نشده و در دمایی که برای انسان مناسب است ، زندگی کند . با این وجود ، تغییر دمای سریع می‌ تواند آن‌ ها را به سرعت از بین ببرد.

با وجود اینکه شهرت ماهی قرمز به عمر کوتاه آن است اما با مراقبت های مناسب و خوب این گونه ماهی های خانگی می توانند از ده سال بیشتر عمر کنند و قابل توجه است که در برخی مواقع نمونه هایی از این گونه ماهی ها نیز وجود داشته اند که تا 50 سال عمر کرده اند .

از نکات قابل توجه دیگر این ماهی رنگی بودن بدن آن ها است . اگر ماهی قرمز مدت زمانی طولانی در تاریکی بماند ، به تدریج تغییر رنگ داده به طوری که تقریباً خاکستری می‌ شود . ماهی قرمز سلول ‌هایی به نام کروماتوفور دارد که در پاسخ به نور، رنگدانه تولید می‌ کند .

غذای ماهی های قرمز در حیات وحش عبارت اند از سخت ‌پوستان ، حشرات و مواد گیاهی . اما در آکواریم می توان از غذاهای ماهی برای تغذیه آن ها استفاده کرد . لازم به ذکر است که این نوع ماهی نیز مانند بیشتر ماهی ها به صورت فرصت ‌طلبانه و دائمی غذا می‌ خورند اما غذا دادن بیش از حد به آن‌ ها ، موجب مسدود شدن روده‌ های ماهی شده و برای سلامتی آن‌ ها مضر است .

منبع 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل