نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

هله‌ هوله تعادل سالم روده را برهم می‌زند

همبرگر، سوسیس و نوشیدنی‌های شیرین همگی می‌توانند موجب التهاب شوند و باکتری‌های خوب را از میکروبیوم روده خارج کنند. آنها همچنین خطر ابتلا به انبوهی از شرایط بالقوه کشنده از جمله چاقی، دیابت، بیماری قلبی، سرطان و آلزایمر را افزایش می‌دهند.

گروهی از محققان دانشگاه گرونینگن هلند یافته‌های خود را بر اساس نظرسنجی فراوانی مواد غذایی بر روی ۱۴۲۵ نفر انجام دادند. نتایج نشان می‌دهد، محصولات فرآوری شده در رژیم غذایی روزانه تمام شرکت‌کنندگان با باکتری‌های مضر مرتبط بودند. این غذاها شامل گوشت، نوشیدنی‌های غیرالکلی و سایر مواردی است که به گفته محققان در «خوشه فست فود» قرار دارند.

پروفسور رینز ورزما و همکاران وی اظهار کردند: «در صورت نبود فیبر، این باکتری‌ها برای تغذیه به لایه مخاط روده تبدیل و منجر به فرسایش یکپارچگی روده می‌شوند.»

خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات و ماهی‌های روغنی مانند ماهی قزل‌آلا و ماهی خال‌مخالی نتیجه عکس را نشان داد. علاوه بر این، محققان دریافتند که رژیم مدیترانه‌ای التهاب را کاهش می‌دهد اما غذاهای فرآوری شده و مشتق شده از حیوانات ارتباط مستقیمی با گونه‌های باکتری افزایش دهنده التهاب دارند.

محققان گفتند: «این باکتری‌ها به دلیل اثرات ضدالتهابی در روده از طریق تخمیر فیبر به اسیدهای چرب زنجیره‌ای کوتاه (SCFA) شناخته شده هستند. یک الگوی غذایی مفید سنتی، رژیم مدیترانه‌ای است که با کاهش خطر سندروم روده تحریک‌پذیر مرتبط است.»

چرارژیم غذایی مدیترانه‌ای بسیار سالم است؟

نتایج این مطالعه نشان داد، غذاهای غنی از چربی‌های سالم همچنین قهوه، دوغ و ماست بر حفاظت از پوشش روده تاثیر دارند. محققان بیان کردند: «نتایج تحقیقات گذشته نقش ضد التهابی غذاهای غنی از پلی‌ فنول مانند قهوه، چای و میوه را نشان داده است.»

حفظ تعادل روده برای مقابله با بیماری

اکوسیستم بدن، میکروبیوم، به‌طور مستقیم بر ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد. عدم تعادل در این باکتری‌ها و ویروس‌ها منجر به افزایش ابتلا به بیماری‌های التهابی می‌شود.

در این مطالعه، ۳۳۱ شرکت‌کننده به بیماری‌های التهابی روده مانند کرون یا کولیت اولسراتیو مبتلا بودند. پزشکان ۲۲۳ مورد دیگر را با سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) تشخیص داده بودند و ۸۷۱ مورد دیگر روده طبیعی داشتند. محققان، گزینه‌های غذایی هر یک از شرکت‌کنندگان را به ۲۵ گروه اندازه‌گیری شده بر اساس گرم در روز تفکیک کردند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، پاسخ‌های مشترک میکروبیوتای روده به رژیم غذایی در بیماران مبتلابه بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، سندرم روده تحریک‌پذیر و جمعیت عمومی ممکن است مربوط به سایر زمینه‌های بیماری باشد که در آن التهاب، تغییرات میکروبی روده و تغذیه موردی مشترک است.

رژیم‌های طولانی‌مدت غنی شده از حبوبات، سبزیجات، میوه‌ها و مغزها، مصرف بیشتر گیاهان نسبت به غذاهای حیوانی با ترجیح به لبنیات و ماهی‌های تخمیر شده کم چربی تاثیر بسزایی در سلامت ما دارند. از مصرف گوشت پرچرب و نوشابه‌های فرآوری شده اجتناب کنید چون ممکن است از طریق التهاب روده از میکروبیوم روده جلوگیری کنند. نتایج این تحقیق در نشریه Gut منتشرشده است.

منبع:ایسنا

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل