نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آیا آینده پایدار صنعت مد، پلاستیکی است؟

به گزارش سیناپرس، پژوهشی که توسط محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) انجام شده و نتایج آن این هفته در نشریه معتبر Nature Sustainability منتشر شده است، نشان می دهد که ساخت پارچه از پلی اتیلن که ماده اولیه بسیاری از پلاستیک ها است، می تواند ردپای زیست محیطی کمتری را از خود به جای گذاشته و سیستمی پایدارتر را برای صنعت مد به وجود آورد.

صنعت مد یکی از آلاینده ترین صنایع در جهان است که پس از نفت و گاز در رتبه دوم قرار دارد. تولید منسوجات مقدار زیادی آب مصرف می کند و میلیون ها تن زباله را در کنار 5 تا 10 درصد از کل گازهای گلخانه ای جهانی را به طور سالانه تولید می نماید. به گزارش سیناپرس، علاوه بر این ها، نگهداری از منسوجات نیز اغلب حتی بیشتر از مرحله تولید، به مصرف انرژی و آب وابسته است.

اما حالا متخصصان موسسه MIT امریکا با بهره گیری از فرایندها و تجهیزات استاندارد صنعت نساجی، از ماده پلی اتیلن برای ساخت الیاف، نخ ها و پارچه های مختلف استفاده کرده و به نتایج زیست محیطی مناسبی رسیده اند. پلی اتیلن امروزه یکی از پلاستیک هایی است که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و کاملاً قابل بازیافت است.
در این پژوهش، محققان دریافته اند که در صورت عدم انجام هرگونه عملیات شیمیایی، پارچه ها در برابر لک شدن مقاوم بوده و پس از شستشو نیز، سریع تر خشک می شوند.
به گفته آن ها، نخ های پلی اتیلن را می توان با روش های سازگار با محیط زیست رنگ آمیزی کرد، بنابراین می توان از ورود مقدار زیادی فاضلاب سمی که به دنبال استفاده از فرآیندهای رنگ آمیزی معمولی به محیط وارد می شوند، جلوگیری کرد.
به گزارش سیناپرس، این محققان همچنین دریافته اند که استفاده از پلی اتیلن باعث کاهش قابل توجه ردپای زیست محیطی منسوجات در مرحله استفاده می شود.
با توجه به این یافته ها، به نظر می رسد که پارچه های تولیدی از ماده پلی اتیلن می توانند مزایای منحصر به فردی را برای طیف گسترده ای از کاربردها و بازارهای مصرف در صنعت نساجی و فراتر از آن ارائه دهند و در عین حال، سازگاری مناسبی را با محیط زیست داشته باشند.

نویسنده: محمدرضا دلفیه

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل