نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دیابت نوع 2 احتمال بروز اختلالات رفتاری را افزایش می دهد

هنگامی که فشار خون به صورت طبیعی تنظیم می گردد، مغز می تواند خون را به درستی بین مناطقی که بیشتر فعالیت می کنند توزیع دوباره کند.

دیابت یا بیماری قند، یک اختلال متابولیک (سوخت و سازی) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین می‌رود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط مکانیزم‌های مختلفی است. دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می‌شود و در نوع دو مقاوت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول‌های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.

در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می‌یابد از این‌رو میزان قند خون افزایش یافته که به‌آن هایپرگلیسمی می‌گویند. وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگ‌های بسیار ریز در بدن ایجاد می‌شوند که می‌توانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کنند. همچنین دیابت با افزایش ریسک بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد. لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا می‌تواند در پیشگیری از این عوارض موثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.

محققان دانشگاه هاروارد بر این باورند که افراد مبتلا به دیابت نوع دوم، در تنظیم فشار خون دچار نقص هستند. دیابت و گلوکز خون بالا باعث به وجود آمدن تاثیرات منفی بر روی رفتار و مهارت های تصمیم گیری افراد می شود. به نظر می رسد این اختلالات دو سال پس از شروع بیماری خود را نشان می دهد.

گزارش کامل این مطالعه در مجله Neurology به چاپ  رسیده است.

منبع

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل