نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اختصاص 45 میلیارد ریال به چهار طرح اولویت دار

 دکتر عبدالرضا صمیمی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هیات امنای سازمان پژوهش های علمی و صنعتی امسال طرح های اولویت دار برای سرمایه گذاری در این سازمان را مصوب کرده است تا با حمایت سازمان پژوهش ها و بخش خصوصی و یا دیگر نهادهای علمی همچون معاونت عملی ریاست جمهوری به اجرا درآید.

وی خاطرنشان کرد: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی از سال گذشته، یک برنامه شش ساله را به تصویب رساند که براساس آن، اجرای طرح های کلان، کلیدی و مورد نیاز کشور در اولویت قرار می گیرند و در این برنامه، 10 محور کلیدی به عنوان اولویت های سازمان پژوهش ها مشخص شده است.

به گفته صمیمی در بودجه سال 94 سازمان پژوهش های علمی و صنعتی، مبلغ چهار میلیارد و 500 میلیون تومان برای سرمایه گذاری در چهار محور اولویت دار شامل داروهای نوترکیب، آب، ریزگردها و انرژی های نو اختصاص یافته و به تصویب هیات امنای سازمان رسیده است.

وی در تشریح طرح های اولویت دار سازمان پژوهش ها در سال جاری گفت: یکی از این طرح ها تدوین دانش فنی داروهای نوترکیب است که برای تجاری شدن به شرکت های دانش بنیان واگذار خواهد شد که با توجه به سابقه سازمان پژوهش های علمی و صنعتی در اجرای طرح میکروجلبک ها که از جمله طرح های کلان ملی مصوب شورای عالی عتف است و تاکنون در زمینه تولید بیودیزل و مکمل های دارویی عملکرد موفقی داشته است ادامه این طرح با تمرکز بر روی داروهای نوترکیب دنبال خواهد شد.

صمیمی یادآور شد: میکروجلبک ها یک پایه مناسبی برای تولید داروهای نوترکیب که به صورت داروهای بیولوژیک هستند به شمار می آیند.

وی به جلسات اخیر مسوولان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اشاره کرد و از اعلام آمادگی این صندوق برای واگذاری کرسی داروهای نوترکیب به سازمان پژوهش های علمی و صنعتی خبر داد.
معاون سازمان پژوهش های علمی و صنعتی تصریح کرد: درصورت تشکیل این کرسی، تمام متخصصان و صاحبنظران مطرح فعال در زمینه داروهای نوترکیب در کنار یکدیگر قرار می گیرند و با حمایت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی به پیشبرد طرح های این حوزه کمک خواهند کرد.
وی تاکید کرد: تشکیل کرسی داروهای نوترکیب از فعالیت های پراکنده و موازی کارهایی که در این حوزه از سوی مراکز علمی مختلف در کشور انجام می گیرد جلوگیری خواهد کرد و ضمن تجمیع آنها به هدفمندی و هم افزایی آنها منجر خواهد شد.
صمیمی در ادامه معرفی طرح های اولویت دار سازمان پژوهش ها در سال جاری اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی، رشد جمعیت و کاهش روز افزون این منابع، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی به صورت جدی وارد مطالعات این حوزه به ویژه سیاستگذاری در بخش نمک زدایی از منابع آب شده است تا بتواند با نمک زدایی از آبهای شور و نیمه شور برای مصارف کشاورزی، صنعتی و شرب استفاده کرد.

وی افزود: دولت برای نمک زدایی از یک میلیارد متر مکعب در سال برنامه ریزی کرده است و تحقق این مهم، نیازمند یک مطالعه جامع درباره شیوه های مختلف تصفیه آب و هزینه های آن است و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی علاوه بر سیاستگذاری، در زمینه تولید فناوری های این حوزه نیز فعالیت می کند.

صمیمی خاطرنشان کرد: در حوزه ریزگردها هم سازمان پژوهش های علمی و صنعتی، متعهد است در زمینه تثبیت ریزگردها و شن های روان با استفاده از فناوری پلیمرهای زیستی کار کند و طرح هایی نیز در پژوهشکده زیست فناوری سازمان در رابطه با مالچ های زیستی در دست انجام است که مزیت های فوق العاده ای نسبت به مالچ های نفتی دارد.

وی از اجرای پایلوت تثبیت شن های روان در منطقه طبس درپی تفاهم سازمان پژوهش های علمی و صنعتی و راه آهن جمهوری اسلامی خبر داد و گفت: طرح تثبیت شن های روان با استفاده از مالچ های زیستی در اطراف ایستگاه و خط آهن طبس در حال اجراست که می تواند به دیگر مناطق کشور نیز تسری یابد.
به گفته صمیمی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی همچنین در زمینه تولید انرژی های نو، کار بر روی نیروگاه های خورشیدی از نوع متمرکز را آغاز کرده و به پیشرفت های خوبی رسیده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل