محدودسازی اینستاگرام منجر به بیکاری یک میلیون ایرانی میشود

«علی ربیعی» در رشته توییتی که در توییتر منتشر کرد ضمن واکنش نسبت به شکایت از وزیر ارتباطات، درباره عواقب فیلترینگ شبکه اجتماعی اینستاگرام صحبت کرد. ربیعی طرح شکایت از «محمد جواد آذری جهرمی» را فراتر از یک اتفاق ساده اداری یا قضایی دانست و تاکید کرد که این نوع شکایت و این طرز احضار به شیوههای سیاستگذاری در فرهنگ و جامعه و دیگر موارد بخصوصی برمیگردد:
«این شکایات و احضار به شیوههای سیاستگذاری در فرهنگ وجامعه، نوع نگاه به شیوههایی برای اعمال نزاهت فرهنگی و چگونگی حفاظت از دینداری، تفاوت رویکردها درسیاستگذاری و حکمرانی فرهنگی – اجتماعی برمیگردد.»
ربیعی تصریح کرده که مواضع وزیر ارتباطات در واقع همان موضع دولت و شخص رییس جمهور است: «دولت با تحلیل شرایط اجتماعی، اقتصادی و آیندهنگری نسبت به تحول تکنولوژی، اهتمام خود را بر گسترش فناوریهای ارتباطی و زیرساختهایش بنا و هرگونه محدودیت و فیلتر را در بلندمدت غیرممکن و در کوتاهمدت، غیرمفید میداند.»
ربیعی در پایان تاکید کرده فیلترینگ اینستاگرام منجر به بیکاری خواهد شد: «با توجه به مطالعات تخصصی در حوزه اشتغال و فضای مجازی، معتقدم هرگونه محدودسازی و یا تعطیلی اینستاگرام، منجر به کوچ دادن حدود یک میلیون ایرانی به سمت بیکاری و فقر میشود.»
طی چند روز گذشته، وزیر ارتباطات به دلیل اتهامهای مختلفی به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده بود و با قرار وثیقه از آنجا خارج شد. اتهامهای وزیر ارتباطات مربوط به موارد مختلفی بود که یکی از آنها به دلیل فیلتر نکردن اینستاگرام علی رغم ابلاغ دستور مسدودسازی آن است. جهرمی در پاسخ به این اتهام اعلام کرد که دستور مسدودسازی اینستاگرام وجاهت قانونی نداشت. هرچند ساعاتی پس از رسانهای شدن جوابیه جهرمی، دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد هیچ گونه دستوری مبنی بر فیلترینگ تلگرام طی دو سال اخیر منتشر نشده است. با این تفاصیل باید گفت دقیقا مشخص نیست که اتهام وارده به جهرمی بر مبنای کدام دستور است.
گفتنیست در دولت دوازدهم مهمترین فیلترینگی که تاکنون رخ داده پیرامون شبکه اجتماعی تلگرام در اردیبهشت ۱۳۹۷ بود و نظر برخی از کارشناسان و برخی آمارها دلالت بر این دارد که این فیلترینگ ناکارآمد بوده است. در همان زمان فیلترینگ تلگرام نیز «حسن روحانی» در شبکه اجتماعی اینستاگرام خود تلویحا بیان کرد که موافق این فیلترینگ نیست و دستور مسدودسازی تلگرام از نهادهای دیگری صادر شده است.
مخالفان فیلترینگ اینستاگرام در نهادهای دولتی و حاکمیتی و بخش خصوصی، معتقدند که این شبکه اجتماعی نقش اقتصادی مهمی را در بین چند میلیون کاربر ایرانی ایفا میکند، نقشی که در دوران کرونا و خانه نشینی جمعی از مردم نیز بیشتر از همیشه شده است. به عنوان مثال چندی پیش عضو اتاق بازرگانی تهران خبر از بازار ۵ هزار میلیارد تومانی در این شبکه اجتماعی داده بود.
منبع:دیجیاتو
No tags for this post.