نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

همکاری مشترک در حوزه سلامت محصولات کشاورزی

دکتر علیرضا زالی در نشستی که با حضور دکتر کامبیز بازرگان، معاون جهاد کشاورزی برگزار شد، نسبت به انجام پروژه‌های علمی و تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه های مختلف اعلام آمادگی کرد.

وی با ارایه پیشنهادی در خصوص تشکیل یک کارگروه اجرایی و علمی مشترک بین دانشگاه و وزارت جهاد کشاورزی، یادآور شد: در این دو نهاد ظرفیت‌های لازم برای شکل‌گیری مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی مشترک در تناسب با اهداف و اولویت‌های ملی وجود دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ظرفیت همکاری‌های آموزشی بین دانشگاه و وزارت جهاد کشاورزی، راه‌اندازی رشته‌هایی در حوزه گیاه پزشکی، سموم، بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان و امنیت غذا را از جمله این ظرفیت‌ها عنوان کرد.

زالی در ادامه با اشاره به فراهم بودن ظرفیت‌های لازم در حوزه‌هایی همچون پروبیوتیک‌ها، انتخاب شهر و یا روستایی به عنوان شهر نمونه غذا و دارو، تقلبات غذایی، بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و انسان و گیاهان، ارتباط بین سرطان و غذا، افزایش آموزش همگانی و ارتقای سواد سلامت، اقلیم شناسی و بوم شناسی گیاهان دارویی، بر ضرورت همکاری‌های مشترک بین وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد.

در ادامه این نشست دکتر بازرگان معاون جهاد کشاورزی نیز نسبت به فراهم سازی زمینه‌های لازم برای انجام اقدامات مشترک و همکاری علمی و اجرایی بین وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام آمادگی کرد.

وی با بیان اینکه این دو نهاد می‌توانند برای رسیدن به اهداف مشترکی همچون پایداری، سلامت و خود اتکایی در غذا از ظرفیت‌های یکدیگر بهره‌مند شوند، جلوگیری از وابستگی به واردات بسیاری از محصولات کشاورزی و غذایی را نیازمند اتحاد بین حوزه بهداشت و جهاد کشاورزی عنوان کرد.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به وجود ۲۰ موسسه تخصصی، ۳۴ مرکز و ۳۱۲ ایستگاه تحقیقاتی در وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: می‌توان در حوزه سلامت محصولات کشاورزی اقدامات مشترک زیادی انجام داد.

تحقیقات در حوزه عسل و زنبورداری، آموزش چگونگی تولید محصولات سالم و انتقال صحیح به بازار، ضایعات و باقی مانده‌های غذایی، تاسیس مرکز مشترک پژوهش‌های کیفیت و سلامت غذا و راه‌اندازی دهکده سلامت از دیگر پیشنهادهای دکتر بازرگان برای فعالیت های علمی و پژوهشی مشترک بین این دو نهاد بود.

در بخش دیگری از این نشست انعقاد تفاهم نامه‌ای بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و وزارت جهاد کشاورزی با محورهای سلامت محصولات کشاورزی، پژوهش کیفیت غذا، بیماری‌های مشترک بین انسان و گیاه، دهکده سالم، آموزش و ترویج، غذای ارگانیک و غذا و کرونا در دستور کار قرار گرفت.

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل