دانشمندان رشته کامپیوتر در حال ساخت یک فن آوری جدید برای تلفن های همراه هوشمند هستند که قادر به کمک به افراد نابینا و یا آن دسته از انسان هایی است که قدرت دید بسیار پایینی دارند ، پزوهشگران امیدوارند این گروه از افراد ، از طریق تلفن همراه و یا تبلت خود دیدن دنیای اطراف را تجربه کنند .
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه لینکلن در بریتانیا (University of Lincoln) در نظر دارد تا از رنگ ها و سنسورهای عمیق در داخل تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها استفاده کند تا با کمک این ابزار بتوانند نقشه ها ، موقعیت ها و محل سازی های سه بعدی را ایجاد کنند . سپس سازندگان در نظر دارند تا بهترین رابط را برای کاربر ایجاد کنند . قابل ذکر است که این رابط ها می توانند لرزه و ارتعاش ، صداها و یا سخن گفتن ها باشد .
نیکولا بلاتو (Nicola Bellotto) سرپرست تیم تحقیقاتی فوق در این رابطه چنین توضیح می دهد : " اگر مردم قادر به استفاده از کاربری های جانبی تکنولوژی در دستگاه های همچون تلفن همراه هوشمند باشند ، دیگر نیازی نیست که هزینه اضافی پرداخت کرده و تجهیزات جداگانه اضافی را تهیه کنند تا به آن ها احساس استقلال و آگاهی بیشتر به دست آورند . "
قابل ذکر است که هدف پژوهشگران از ساخت و توسعه چنین سیستمی ، این است که بتوانند سرنخ های بصری در محیط را تشخیص دهند . این سیستم ، اطلاعات را از طریق دوربین دستگاه ، تشخیص داده و از آن برای شناسایی نوع اتاق به عنوان کاربری که در اطراف آن فضا در حرکت است ، استفاده می کند . یکی از جنبه های اصلی سیستم مورد بحث ، این خواهد بود که ظرفیت خود را برای انطباق تجارب کاربران شخصی ، اصلاح راهنمایی آن به عنوان دستگاه یادگیری از محیط اطراف و تعامل انسان ، فراهم می سازد . در این صورت کاربرانی که از فن آوری های روز دنیا بیشتر استفاده می کنند ، با کمک این سیستم می توانند سریع تر و آسان تر محیط اطراف خود را شناسایی کنند .
نیکولا بلاتو در ادامه توضیحات خود افزود : علاوه بر این برنامه هایی برای گوشی های هوشمند وجود دارد که به طور مثال شناسایی و تشخیص یک شی یا متن صحبت شده برای توصیف یک مکان را امکان پذیر می کند . اما هدف ما از ساخت یک چنین سیستمی این است که چگونه فرد نابینا بتواند ویژگی های خاص محیط خود را مشاهده کرده و تشخیص دهند .
No tags for this post.