دانشمندان دانشگاه بیلکنت ترکیه نوعی روش آزمایش تشخیص ویروس کرونا را ابداع کرده اند که نتیجه آن فقط بین ۱۰ تا ۲۰ ثانیه مشخص می شود. در این روش خبری از برداشت نمونه از سواب یا مخاط بینی نخواهد بود. در این آزمایش سواب از دهان بیمار گرفته می شود و آن را با یک محلول ویژه مخلوط کرده و سپس به تراشه تشخیص پاتوژن اضافه می کنند.
به گفته یکی از پژوهشگران این تحقیق، در این آزمایش نمونه برداشت شده با دریافت سیگنال فلورسنت قادر به تشخیص عوامل بیماری زا با دقت بسیار بالا است.
آزمایش فعلی تشخیص ویروس کرونا با برداشت نمونه از سواب یا مخاط بینی صورت می گیرد که اگر دردناک هم نباشد، قطعا خوشایند نیست. بنابراین هر آزمایشی که بتواند تشخیص بیماری کووید ۱۹ را راحت تر انجام دهد، یک اتفاق خوب و مطلوب خواهد بود. در ضمن، زمانی که یک روش آزمایش تشخیص راحت تر و سریع تر وجود داشته باشد، افراد بیشتری برای انجام آن تمایل نشان می دهند و هرچه آزمایش ها بیشتر انجام شود، کنترل این بیماری بهتر صورت می گیرد چرا که بسیاری از مبتلایان به کرونا یا بدون علائم بوده و یا از علائم بسیار کمی برخوردار هستند که به جهت شباهت آن علائم با سرماخوردگی و آنفولانزا، تشخیص آن ها آسان نخواهد بود و به همین جهت زمینه برای گسترش بیشتر بیماری فراهم می شود.
بر اساس گفته دانشمندان ترکیه ای، میزان دقت این آزمایش ۹۹ درصد است. این دانشمندان در تلاش هستند تا از آژانس های بهداشتی دولتی این کشورتاییدیه های لازم را به دست آورند. این پژوهشگران همچنین امیدوار هستند که با تایید این نوع آزمایش، این روش جایگزین آزمایش های PCR فعلی شود که به نمونه سواب بینی متکی هستند. آنها تاکید کردند که اگر همه مراحل طبق برنامه پیش رود، این روش آزمایشی پس از دو ماه به صورت انبوه در اختیار همه مردم قرار خواهد گرفت.
بولند اورتاک از محققان این پروژه تحقیقاتی اعلام کرد که فاز دوم آزمایش های این روش تشخیص کرونا نتایج مثبتی را در بر داشته و مشخص شده، آزمایش هایی که هم در آزمایشگاه و هم در بیمارستان ها روی مبتلایان به کرونا انجام شده، نتایج دقیق داشته اند.
از ضعف های آزمایش های PCR فعلی می توان به این اشاره کرد که اعلام نتیجه آن طی دو تا سه روز پس از انجام تست آماده می شود و ضریب خطای زیادی نیز در بر دارد در حالی که روش ابداعی جدید در ۱۰ ثانیه یا حداکثر تا ۲۰ ثاینه نتیجه را به فرد اعلام می کند و دارای میزان دقت عمل بالا تا حد ۹۹ درصد است.
در ضمن در آزمایش هایی که از سواب حلق و بینی برای تشخیص کووید ۱۹ استفاده می شود، علاوه بر ایجاد ناراحتی برای فرد، باعث سرفه یا عطسه نیز شده که این عکس العمل فرد آزمایش دهنده برای کادر بهداشتی که آزمایش مورد نظر را انجام می دهند، بسیار خطرناک است و خطر ابتلای آنها به این بیماری را افزایش می دهد در حالی که این مشکل برای آزمایش تشخیصی جدید وجود ندارد.
مترجم: نیروانا محمد حسینی
No tags for this post.