دبیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری گفت:بررسی نهایی پیش نویس سند ملی فناوری های راهبردی آب اکنون درمعاونت علمی ریاست جمهوری دردست اقدام است تا دراولین فرصت به شورای انقلاب فرهنگی جهت بررسی وتصویب ارسال شود.
به گزارش ایرنا ازمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکترعلی اصغر اعلم الهدی درباره سند ملی فناوری های راهبردی آب افزود: این سند، نقشه راه کلان و اولویت های دستیابی به فناوری های راهبردی مورد نیاز را برای مدیریت بهینه آب کشور ارائه می کند.
وی درباره تدوین سند ملی فناوری های راهبردی آب بیان کرد: پیش نویس سند ملی فناوری های راهبردی آب که به منظور توسعه فناوری های کلیدی و اثرگذار در این بخش تهیه شده، نتیجه تلاش های جمعی و فرادستگاهی تعداد پرشماری از مدیران دستگاه های اجرائی، کارشناسان، متخصصان با تجربه و صاحب نظران در بخش آب بوده است.
اعلم الهدی ادامه داد: پس از تصویب روش شناسی پیشنهادی برای تدوین سند درجلسه ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست درمهرماه سال 91، این روش با هدایت کمیته راهبری متشکل از هفت عضو نسبت به بررسی اسناد بالادستی و تدوین سندی برای فناوری های مرتبط با چالش خشکسالی اقدام شد و پس از تصویب این بخش در تابستان دو سال پیش، تدوین سند با استفاده از این تجربه و تعیین چالش های آب کشورتوسط همکاران کمیته سیاست و ساختار تکمیل شد.
وی افزود: متن نهایی پیش نویس سند فناوری های راهبردی آب توسط این کمیته تدوین و پس از تایید کمیته راهبری درسال گذشته ارایهو مصوب شد، در نتیجه این متن به ستاد توسعه فناوری های آب خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحویل شد.
وی گفت:حکمرانی و ظرفیت سازی،آمایش سرزمین، مدیریت تقاضا و عرضه، حفاظت و بهره برداری و آبهای نامتعارف، مدیریت خطر پذیری و بحران آب، آب و محیط زیست ، آب و انرژی، ابعاد اقتصادی آب، حقوق و دیپلماسی و مدرن سازی سامانه ها و تاسیسات آبی از جمله محورهای مطرح شده در این سند است.
اعلم الهدی با بیان اینکه تمرکز زدائی با بهره گیری از فناوری نوین و بومی شده، فرهنگ سازی و آموزش در جهت مشارکت مردمی و حمایت از نهادهای مردمی از جمله موارد لحاظ شده در سند ملی فناوری های راهبردی آب است، بیان کرد: سند ملی توسعه فناوری های راهبردی آب مبتنی بر یک الگوی ترکیبی و بر اساس مدل مفهومی کلان ارائه شده ودر این نگاه ترکیبی، سه سطح کلان (Macro) میانه(Meso)و خرد (Micro) به یکدیگر پیوند خورده است.
No tags for this post.