نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس کشور

مانور مجموعه ای است از راهکارهای مناسب که قبل از وقوع زلزله به منظور بالا بردن سطح آگاهی و آموزش مهارت های عملی با تعمیم به کل جامعه طراحی شده است. در واقع مانور شبیه سازی شرایط بحرانی است و مجموعه ای از تمرین ها و ممارست هاست که برای ارزیابی برنامه های تدوین شده جهت مقابله و مواجهه با حوادث و بلایا علی الخصوص زلزله در تمامی مکانها از جمله در مدارس به کار می رود.

در مانور ها دانش آموزان در شرایط حادثه قرار گرفته و همین امر باعث می شود که شیوه رویارویی با زلزله را که از پیش با استفاده از روش های علمی و نتیجه بخش تدوین شده و مورد ارزیابی نیز قرار گرفته را بیاموزند و این یافته های تجربه شده را نیز در طول زندگی و در هنگام زلزله مورد استفاده قرار دهند و به عبارتی آموزه ها و آموخته هایی که در مانور ها در مدارس ارائه و تمرین می شوند، می توانند گره های به وجود آمده در اوج حادثه ای همچون زلزله را باز کند و دانش آموزان با اتکا به این آموزش ها و آموخته ها با آرامش و اطمینان خاطر به استقبال حادثه بروند و همین آرامش نسبی روانی می تواند تا حد بسیار زیادی از تلفات و آسیب های روحی و روانی در هنگام و بعد از زلزله بکاهد.

مجید شهریاری متولد ۱۶ آذر ١٣۴۵بود . وی  استاد دانشگاه شهید بهشتی، فیزیک‌دان و دانشمند هسته‌ای متولد زنجان بود که در تاریخ ۸ آذر ۱۳۸۹ در ایران ترور شد.

ویلیام فرود متولد ۲۸ نوامبر ۱۸۱۰ به دنیا آمد.وی  مهندس انگلستانی و متخصص هیدرودینامیک بود. وی اولین بار قوانینی جهت نیروی مقاومت آب در برابر کشتی‌ها ارائه کرد. فرود در مه ۱۸۷۹ درگذشت.

باربارا مورگان، فضانورد اهل ایالات متحده آمریکا است که در ۲۸ نوامبر ۱۹۵۱ میلادی دبه دنیا آمد. وی در مأموریت اس‌تی‌اس-۱۱۸ حضور داشته است.

راسل آلن هالس متولد ۲۸ نوامبر ۱۹۵۰ یک فیزیکدان آمریکایی است که برنده جایزه نوبل فیزیک با مشارکت مشاور تزش جوزف تیلور در سال ۱۹۹۳ است. آنها این جایزه را به خاطر تحقیقاتشان در مورد «پژوهش درباره نیروهای گرانشی ناشی از تپ‌اخترها» دریافت کردند. او یک متخصص در مطالعات تپ اختر و امواج گرانشی شد.هالس وهمکارش تیلور در سال ۱۹۹۳، به صورت مشترک موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک برای کشف اولین باینری تپ اختر شدند.

ماری فیرفکس سومروایل متولد۲۶ دسامبر ۱۷۸۰ بود. وی یک دانشمند همه چیز دان و نویسندهٔ مقالات علمی اسکاتلندی بود.او در زمانی زندگی می‌کرد که مشارکت‌های زنان در علم دلسردکننده بود.او ریاضیات و نجوم را مطالعه می‌کرد،و دومین دانشمند زنی بود که در انگلستان پس از کارولین هرشل به رسمیت شناخته شد.وی ۲۸ نوامبر ۱۸۷۲ درگذشت.

محمد بن علي هروي نحوي ولغوی شهير، معروف به مؤذن، از ادباي قرن پنجم هجری قمری بوده است. وی دارای آثار قلمي از جمله اسماء الاسد، اسماء السيف و التلويح فی شرح الفصيح مي‏باشد. وفات وي در قاهره روی داد.

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل