آسپرین، خطر مرگ کرونایی ها را نصف می کند

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند به این نتیجه رسیده اند که مصرف روزانه و دوز پایین آسپرین نه تنها شدت بیماری کرونا را در مبتلایان کاهش می دهد، بلکه احتمال بستری در ICU و استفاده از دستگاه ونتیلاتور را در آنها بیش از 40 درصد کاهش داده و خطر مرگ و میر ناشی از این بیماری را تا نصف کاهش می دهد.

داروی ارزان قیمت و در دسترس آسپرین در موارد کاهش دردهایی چون سردرد، دردهای قاعدگی، آسیب های عضلانی، سرماخوردگی، تب، آنفلوآنزا و آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو بیش از هر چیز، به عنوان رقیق کننده خون و کاهش دهنده خطر حملات و سکته های قلبی و مدیریت وضعیت قلبی به کار می رود.

متخصصان بر این باورند که قابلیت ضد انعقاد خون آسپرین باعث شده تا داروی مفیدی در موارد ابتلا به کووید- 19 شناخته شود. طبق مطالعات صورت گرفته، ویروس کرونا موجب ایجاد لخته های خونی در بدن می شود که گاهی منجر به انسداد مرگبار عروق خونی در قلب و مغز می شود.

این در حالی است که آسپرین در گروه داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی قرار می گیرد که محققان معتقدند مصرف این گروه داروها در دوران همه گیری ممکن است علائم کرونا را تشدید کند. آنها هشدار داده اند که مصرف این گروه از داروها مانند ایبوپروفن و پاراستامول می تواند موجب مرگ بیماران کرونایی بستری در بیمارستان شود.

محققان دانشگاه مریلند به یک چهارم شرکت کنندگان در یک آزمایش در بدو پذیرش در بیمارستان، دوز روزانه 80 میلی گرم آسپرین دادند. این افراد که از آسپرین استفاده کرده بودند، تا 43 درصد کم تر در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند و علاوه بر این، خطر مرگ و میر آنها بر اثر ابتلا به کرونا نیز تا حدود 47 درصد کاهش یافت.

اگر این یافته ها مورد تأیید قرار گیرند، آسپرین نخستین داروی در دسترس برای کاهش میزان مرگ و میر مبتلایان به کرونا شناخته می شود. محققان حتی بعد از بررسی سن، جنسیت، نژاد و شاخص توده بدنی و برخی عوامل زمینه ای مانند افزایش فشار خون و دیابت بر تأثیرگذاری این دارو را روی کاهش مرگ و میرها تأکید کردند.

کووید- 19 به طور خطرناک و مرگباری، باعث ایجاد لخته های خونی به ویژه در قلب، ریه ها و عروق خونی می شود که حتی با ایجاد نارسایی در اندام های مهم بدن، مرگ را به دنبال دارد. بیش از 30 درصد از بیماران کرونایی بستری در بیمارستان، دچار لخته های خونی می شوند.

مترجم:ندا اظهری

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا