رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان به ایرنا گفت: کارشناسان این اداره اخیرا در پایش ها و عملیات گشت و کنترل در سطح تالاب قره گل موفق به مشاهده فلامینگوها در این تالاب شدند که در روزهای اخیر وارد آن شده اند.محمد احمدی اضافه کرد: وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم، تغذیه و عمق مناسب آب باعث مهاجرت چشمگیر فلامینگوها به این تالاب شده که پیش بینی می شود این تعداد در روزهای آینده افزایش بیشتری پیدا کند.
وی افزود: در این تالاب علاوه بر فلامینگو پرندگانی مانند اکراس، خروس کولی، پرستوی دریایی، آبچلیک، چوب پا نیز مشاهده شده که تعداد آنها به بیش از یک هزار قطعه می رسد.رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان ادامه داد: پرندگانی مانند خروس کولی، آبچلیک، چوب پا و اردک به صورت همیشگی در زمانی که این تالاب دارای آب باشد، در آن لانه گزینی و جوجه آوری می کنند.
وی اظهار کرد: تالاب قره گل امسال به دلیل پاکسازی کانال منتهی به تالاب که از سیمینه رود سرچشمه می گیرد توسط کشاورزان احیا شده و اکنون با داشتن شرایط زیستی مناسب پذیرای حضور، لانه سازی و جوجه آوری این پرندگان است.
احمدی گفت: به دلیل خشک شدن دریاچه ارومیه مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی به ویژه فلامینگوها به تالاب های اقماری دریاچه ارومیه در جنوب این استان افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
فلامینگو پرنده ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر با بدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگ های سفید و صورتی که بین 90 سانتیمتر تا 1.5 متر بلندی دارد.در پرواز، بال ها و گردن این پرنده کشیده و قدری پایین تر از سطح بدن قرار می گیرد و بالهایش ترکیب زیبایی از رنگ های سرخ و سیاه دارد و به آرامی راه می رود. این پرندگان به صورت دسته جمعی و در دسته های چند هزار تایی زندگی می کنند و سواحل دریاچه ارومیه و استان فارس مهمترین زیستگاه آن در ایران است.تالاب قره گل در 45 کیلومتری شمال غربی شهرستان بوکان واقع شده که از طریق کانال سنتی منشعب از سیمینه رود تغذیه و آبگیری می شود و هرساله پذیرای تعداد کثیری از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است.
این تالاب دارای نیزار و پوشش گیاهی تالابی بوده و در سال های گذشته جز در فصول تابستان در بقیه فصول دارای آب بود.
افزوده شدن آثار پدیده آتشفشانی (خاکستر آتشفشانی) به خاک بستر تالاب، دور نمای سیاه رنگی به آب این تالاب بخشیده که به همین جهت به تالاب قره گل مشهور شده است. شهرستان بوکان یکی از شهرهای جنوب استان آذربایجان غربی است که 227 هزار نفر جمعیت دارد.