به گزارش ایرنا؛ ظفر محمدی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران این شهرستان افزود: این غار آهکی به علت برخورداری از چاه ها و جاذبه های زیبای درون غاری، به شماره 235 در فهرست آثار طبیعی ملی کشور به ثبت رسید و تحت حفاظت و نظارت قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: غار هامپوئیل که در میان مردم محلی به غار کبوتر معروف بوده در 15 کیلومتری جنوب شرقی مراغه و در حوالی روستای گشایش واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه راه دسترسی به این غار را احداث کرده است، ادامه داد: هم اکنون نیز ایجاد کمپینگ های گردشگری و امکانات خدماتی رفاهی در این منطقه از اهم برنامه های این اداره برای جذب گردشگر قرار دارد.
غار هامپوئیل، در کمرگاه کوهی صخره ای، رو به جنوب قرار گرفته و از بستر رودخانه مردق چایی حدود یک هزار و 600 متر ارتفاع دارد.
عرض دهانه غار هشت متر و ارتفاع آن به 25 تا 40 متر می رسد و طول و عرض میدان اول غار تقریبا 40 در 60 متر و در ابتدای ورود به غار، کتیبه ای به زبان روسی دیده می شود که تاریخ آن مربوط به سال 1925 میلادی است.
اهمیت غار کبوتر به خاطر وجود چاه های عمیق و مخوفی است که به صورت تنوره های سنگی و تالارهای بزرگ به وجود آمده است.
این غار بیش از غارهای دیگر مورد توجه غارشناسان، محققان و کوهنوردان بوده و هر سال برای بازدید از آن به این منطقه سفر می کنند.
این غار دارای چهار حلقه چاه عمودی و تالارهای بزرگ با تزئینات آهکی در پنج طبقه و به طول بیش از هزار متر و عمق 200 متر است.
رسوبات آهکی، استالاکتیت ها، آبگیرهای کوچک، دالان های تنگ و تاریک از زیبایی های غار هامپوئیل مراغه است.
شهرستان مراغه دارای دو غار بزرگ آهکی به نام های هامپوئیل و چپر است.
مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در147 کیلومتری جنوب تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
No tags for this post.