سفری شگفت‌انگیز به دنیای گرانش کوانتومی

کارولو روولی در کتاب «روی دیگر حقیقت» تلاش می‌کند جهان را از دریچه دیگری بشناسد. و یافته‌هایش را با تمامی مردم به اشتراک می‌گذارد.

چگونه می‌توان جهان را توصیف کرد بدون آنکه زمان و فضا را توضیح داد؟ شبی در سال 2012 وقتی تک و تنها داشتم در مسیر طولانی ایتالیا به فرانسه رانندگی می‌کردم، فهمیدم تنها راه توضیح تغییرات مداوم مفاهیم فضا و زمان آن هم به شکل قابل فهم، روایت داستان آن از ابتداست؛ یعنی از دموکریت شروع کنیم تا کوانتای فضا پیش برویم.» این‌ها افکار ابتدایی کارلو روولی برای نوشتن کتابش با عنوان «روی دیگر حقیقت» بود.

روولی که امروزه رهبری گروه پژوهشی گرانش کوانتومی در مرکز فیزیک نظری در شهر مارسی فرانسه را برعهده دارد، دوستان و افراد زیادی از وی خواسته بودند تا برایشان توضیح دهد که در گرانش کوانتومی چه می‌گذرد؟

پیش از این روولی با کتاب گفتارهایی از فیزیک شهرت بین‌المللی خود را به دست آورده بود. درواقع گفتارهایی از فیزیک مجموعه مقالات وی در یک روزنامه ایتالیایی بوده است که پس از مدتی یک ناشر ایتالیایی بزرگ به نام آدلفی تصمیم می‌گیرد این‌ مقاله‌ها را در یک کتاب گرداوری کند. بنابراین اگر گفتارهایی از فیزیک را خوانده‌اید و می‌خواهید بیشتر از آنچه که در این کتاب آمده است درباره فیزیک کوانتومی بدانید، «روی دیگر حقیقت» به کارتان می‌آید.

این اثر درک شخصی روولی از آخرین پیشرفت‌های علم فیزیک است. درواقع مرز بین چیزهایی که فهمیده و چیزهایی که نفهمیده است. اگر این اثر را صاحبان کرسی دانشگاه‌ها بخوانند برخی‌شان موافق نظرات روولی خواهند بود و برخی دیگر با آن مخالفت می‌کنند اما خود نویسنده پیش از هر چیزی در کتابش توضیح می‌دهد که این کتاب درمورد قطعیت‌ها نیست بلکه درباره ماجراجویی حرکت به سمت ناشناخته‌ها است.

پنجره‌ای به سوی دوردست‌ها

شاید شما هم مانند افرادی باشید که فکر می‌کنند انسان در جهان، تافته‌ای جدابافته است و به همین دلیل بخش اعظم دانشتان، درباره انسان است. گویی که مهم‌ترین چیز در عالم همین موجود دو پا است. اشتباه نکنید هدفمان این نیست که بگوییم شما فردی دارای صفت خودشیفتگی هستید. همه ما آنچه که مربوط به خودمان بوده را بیشتر دنبال کردیم و فهمیمدیم، اما روولی در کتابش پنجره‌ای را باز می‌کند که از آن می‌توانیم تا دوردست‌ها را ببینیم . چیزهایی که از طریق این پنجره می‌بینیم، همواره شگفت‌زدمان می‌کند.

به طور کلی این اثر یکی از دیدنی‌ترین سفرهایی که بشریت طی کرده است را شرح می‌دهد. سفری به سوی فهمی هرچه عمیق‌تر از ساختار چیزها.

روولی می‌گوید، این کتاب را نوشته‌ام تا بگویم شگفتی من از این ماجراجویی چیست. موقع نوشتن آن مخاطب خاصی را مدنظر داشتم، کسی که دانش کم یا ناچیزی در مورد فیزیک مدرن دارد اما کنجکاو است بفهمد از بافت اساسی جهان چه می‌دانیم و در چه حوزه‌ای تحقیق می‌کنیم.

در اصل اگر روزی کنار ساحل درحال قدم زدن روی شن‌ها بودید و ناگهان به این فکر افتادید که ماهیت حقیقی چیزها چیست این اثر پاسخی است که روولی با نگارش آن تلاش کرده به شما پاسخ بدهد

کتاب «روی دیگر حقیقت» با ترجمه کامیاب تقی‌زاده در 238 صفحه، تابستان امسال، راهی کتابفروشی‌ها شد.

گزارش:مهتاب دمیرچی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا