عارضه قلبی در کودکان مبتلا به کرونا

به گفته متخصصان، کودکانی که به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند پس از بهبودی ممکن است دچار عارضه قلبی شوند که برخی از آن‌ها به نظارت و مداخله مادام العمر پزشکی نیاز خواهند داشت. پزشکان این پدیده را سندرم پس از کووید ۱۹ نامیدند.

برخلاف آنفلوانزا که معمولاً فقط اندام‌های تنفسی را آلوده می‌کند، ویروس کرونای جدید به اندام‌های مختلفی از جمله  دستگاه گوارش، سیستم قلبی – عروقی، پوست، کلیه‌ها و سیستم عصبی حمله می‌کند. سندرم التهابی چند سیستمه (MIS-C) در دوران کودکی می‌تواند کشنده باشد زیرا بر چندین سیستم اندامی ازجمله قلب، ریه‌ها، دستگاه گوارش و سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

علاوه بر این متخصصان گزارشی ارائه کرده‌اند که مشخص کرده، افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده و بهبود پیدا کرده‌اند از ضعف نسبی سلامت برخوردار هستند. بسیاری از این افراد، حتی دو یا سه ماه پس از بهبود نیز خستگی مداوم را تجربه کرده‌اند.

برخلاف آنفلوانزا که معمولاً فقط اندام‌های تنفسی را آلوده می‌کند، ویروس کرونای جدید به اندام‌های مختلفی ازجمله سلول‌های دستگاه گوارش، سیستم قلبی – عروقی، پوست، کلیه‌ها و سیستم عصبی حمله می‌کند. در حال حاضر محققان دریافتند که این بیماری باعث ایجاد بیماری خطرناک سندرم التهابی چند سیستمه (MIS-C) معروف به سندرم مولتی سیستم التهابی کودکان، در دوران کودکی می‌شود. در واقع این سندرم پس از ابتلا به کووید ۱۹ به شدت به قلب کودکان آسیب می‌رساند تا حدی که برخی از کودکان مبتلا به این بیماری ممکن است نیاز به نظارت و مداخلات مادام العمر پزشکی داشته باشند.

قابل‌توجه است که سندرم التهابی چند سیستمه (MIS-C) می‌تواند حتی بدون داشتن علائم هشداردهنده و حتی سه یا چهار هفته پس از ابتلای بدون علامت کودکان سالم به کووید ۱۹ را نیز مورد حمله قرار دهد.

دکتر آلوارو موریرا (Alvaro Moreira) از مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس در سان آنتونیودر این رابطه اعلام کرد که ممکن است کودکانی که به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند، پس از چند هفته دچار التهاب شدیدی شوند.

بین اول ژانویه تا ۲۵ جولای سال جاری، ۶۶۲ مورد سندرم التهابی چند سیستمه در سراسر جهان گزارش‌شده است.  از بین افراد مبتلا به این سندرم خطرناک، ۷۱ درصد کودکان در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) پذیرفته شدند و ۶۰ درصد از آن‌ها دچار تشنج شدند.  تب، عارضه‌ای بود که همه این کودکان را دچار کرد و بیش از ۷۳ درصد از آن‌ها از درد شکم یا اسهال رنج می‌بردند و ۶۸/۳ درصد دچار استفراغ شدند.

بررسی‌های تخصصی نشان می‌دهد که نتایج آزمایش اکوکاردیوگرام (اکوی قلب) ۵۴ درصد از کودکان، غیرطبیعی بود. درحالی‌که ۲۲/۲ درصد از کودکان به دستگاه هوا نیاز داشتند و بیش از ۴ درصد نیازمند اکسیژن‌رسانی غشایی خارج از بدن (ECMO) بودند و ۱۱ کودک جان خود را از دست دادند.

دکتر موریرا معتقد است که سندرم التهابی چند سیستمه (MIS-C) در دوران کودکی می‌تواند کشنده باشد زیرا بر چندین سیستم اندامی ازجمله قلب، ریه‌ها، دستگاه گوارش و سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

شرح کامل این پژوهش‌ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله EClinicalMedicine از لانست (Lancet) به چاپ رسیده و قابل‌دسترس است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا