ریحان با سرطان مبارزه می کند

از ریحان بیشتر برای چاشنی و معطر کردن غذاها استفاده می شود. اما آنچه مهم است خواص ریحان در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان هایی مانند سرطان پوست، سرطان کبد و سرطان ریه به دلیل سرشار بودن این سبزی از آنتی اکسیدان است.

ویتامین ها و خواص فراوان اثبات شده در برگ ریحان، تخم ریحان و روغن ریحان امروزه این گیاه را به یکی از مهم ترین گیاهان درمانی تبدیل کرده است.

ریحان حاوی آنتی اکسیدان های ضد بیماری است

یکی از خواص اسانس ریحان، توانایی آن در مبارزه با صدمات رادیکال های آزاد و مراقبت از ساختار دی ان ای (DNA) و سلول های بدن است. ریحان حاوی دو نوع آنتی اکسیدان مهم حلال در آب است که از گلبول های سفیدخون و ساختارهای سلولی که در آنها دی ان ای ذخیره می شود، مراقبت می کند. آنتی اکسیدان های موجود در ریحان از تغییر شکل کروموزوم ها که موجب جهش سلولی و رشد سلول های سرطانی می شود، پیشگیری می کنند.

ویژگی های ضد التهابی دارد

ریحان حاوی اسانس های قوی است. این اسانس ها، نوعی بازدارنده های آنزیمی هستند که التهاب موجود در بدن را کاهش می دهند. التهاب عامل اصلی بیشتر بیماری ها مانند بیماری قلبی، روماتیسم مفصلی و بیماری های التهابی روده است.

با سرطان مبارزه می کند

بررسی های بالینی تغذیه و سرطان نشان می دهد، ریحان به طور طبیعی می تواند از بروز سرطان پوست، کبد، سرطان دهان و سرطان ریه ناشی از وجود مواد مضر شیمیایی جلوگیری کند. همچنین ریحان فعالیت آنتی اکسیدانی را افزایش داده و سلول های مضر را ازبین می برد و جلوی رشد تومورهای سرطانی را می گیرد.

حاوی ویژگی های ضد باکتریایی

یکی دیگر از خواص اسانس های ریحان، محافظت از بدن در برابر رشد باکتری های مضر است. در بررسی ها مشخص شده که عصاره ریحان حتی می تواند جلوی رشد گونه های مقاوم باکتری هایی را که به درمان های آنتی بیوتیکی پاسخ نمی دهند، بگیرد.

حاوی ویژگی های ضد میکروبی

اسانس های ریحان، ضدمیکروب هستند و طیف وسیعی از باکتری ها، مخمرها، قارچ ها و ویروس ها را از میان برمی دارند. این به این معناست که می توانید، مراقبت از بدن در برابر ویروس و انواع مشکلات پوستی را نیز به فهرست بلند خواص ریحان بیفزایید.

افسردگی را برطرف می کند

ریحان به افرادی که به اختلالات روانی یا خلق وخو، مانند افسردگی و اضطراب مبتلا هستند نیز کمک می کند. این گیاه همچون داروی ضد افسردگی عمل می کند و روی عملکرد مغز درون قشر آدرنال، اثر مثبت می گذارد. درواقع ریحان، انتقال دهنده های عصبی را که مسئول تنظیم هورمون های شادی بخش و انرژی زا هستند، تحریک می کند.

سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد

ریحان با خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی خود می تواند به ماهیچه های قلب کمک کند که عملکرد رگ های خونی مسئول انقباض و استراحت را به خوبی کنترل کنند. همچنین ریحان می تواند از تجمع خطرناک پلاکت ها در رگ های خونی که سبب لخته شدن خون و در نهایت منجر به ایست قلبی می شوند، جلوگیری کند.

به کمک کبد می آید و بدن را سم زدایی می کند

بنابر بررسی های انجام شده روی موش های بیمار، مشخص شد که عصاره ریحان در یک دوره 5 روزه می تواند با تولید آنزیم های سم زدا، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی را تقویت و از تشکیل چربی در کبد که منجر به بیماری های کبدی می شود، پیشگیری کند.

بدن را قلیایی می کند و گوارش را بهبود می بخشد

ریحان موجب تعادل اسید در بدن شده و سطح pH خون را در وضعیت مناسبی قرار می دهد. همچنین با افزایش باکتری های مفید روده، گوارش و سیستم ایمنی بدن در وضعیتی بهتری قرار می دهد. درعین حال ریحان می تواند از سطح باکتری های مضر بیماری زا بکاهد. از دیگر خواص ریحان که به طور سنتی از آن استفاده شده است، کاهش نفخ و احتباس آب، کاهش اشتها، رفع گرفتگی معده، بهبود رفلاکس اسید معده است. حتی ریحان می تواند کرم ها و انگل های معده را از بین ببرد. تجمع بیش از حد مایعات در سیستم گردش خون و بافت های بدن را احتباس آب گویند.

در برابر ابتلا به دیابت و سندرم سوخت وساز مقاومت می کند

مشخص شده که عصاره ریحان می تواند باعث کاهش قند خون و التهاب بدن شود. به این ترتیب، می تواند از بدن در برابر ابتلا به دیابت و دیگر بیماری های سوخت وسازی محافظت کند. همچنین، از خواص دیگر اسانس ریحان می توان به توانایی آن در کاهش تری گلیسرید و کاهش کلسترول خون که احتمال این مشکل در بیماران دیابتی بسیار است، اشاره کرد

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا