به گزارش سایت "یی بادا"امروزه آلودگی آب ها در کشور چین یکی از بزرگترین نگرانی های زیست محیطی است و بیولوژیست ها این مسئله را با استفاده از کشت گیاه عدس آبی برطرف کرده اند.
تیمی از بیولوژیست ها و محققان کشف کرده اند که کشت عدس آبی در باتلاق ها و دریاچه ها می تواند به طور عمده ای شرایط آلودگی آب ها را بهبود بخشد.
"زائو های" سرپرست تیم تحقیق که 9 سال در این باره بررسی کرده است کشف کرد که عدس آبی که 800 نمونه متفاوت آن را از گونه های مختلف جهان جمع آوری کرده است نه تنها ظرفیت رفع بحران آلودگی آب را در کشور چین دارد بلکه می تواند اسید نیتریک موجود آبها را به کودهای شیمیایی بیولوژیکی تبدیل کند.
محققان برآورد می کنند که کشت یک درصد از دریاچه ها و مرداب ها و باتلاق های کشور چین با عدس آبی باعث تولید 1.72 میلیون تن اتانول به ارزش 10.3 میلیارد یوهان معادل 1.68 میلیارد دلار در سال خواهد بود.
بر اساس اظهارات" زائو" عدس آبی به طرز چشمگیری می تواند از انتشار کربن به میزان 10 میلیون تن در سال جلوگیری کند.
بر اساس اظهارات مدیر این تیم تحقیق بیش از 70 درصد رودخانه ها و دریاچه های چین آلوده هستند که کشت عدس آبی می تواند باعث کاهش اسید نیتریک سفره های زیرزمینی بشود.
دیگر کاربرد عدس آبی که به تازگی توسط مهندسان ژنتیک کشف شده این است که انواع اصلاح شده این گیاه برای تولید گیاهان دارویی کاربرد دارد همچنین در مزارع پرورش ماهی این گیاه به عنوان یک منبع غذایی مهم استفاده می شود.
منبع:فارس
No tags for this post.