دکتر ناصر اقدمی در گفت و گو باایسنا ، با بیان اینکه روند سلول درمانی در سال های 84 تا 85 در مرکز سلول درمانی رویان به صورت آزمایش در آزمایشگاهها انجام می شد، افزود: از سال 85 تا 90 مطالعات بالینی در مرکز آغاز شد اما در این زمان هیچ خدماتی به بیماران ارائه نشده است.
وی با اشاره به اینکه مرکز سلول درمانی رویان از سال 90 شروع به ارائه خدمات به بیمارانی که مراحل بالینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته بودند، کرده است، گفت: اولین خدمات ارائه شده در این مرکز سلولهای فیبروبلاست پوستی برای بیماران دارای مشکلات پوستی و سلول درمانی برای افراد دارای ویتیلیگو (لک و پیس) بوده است.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان یادآور شد: مرکز سلول درمانی رویان از سال 92 شروع به ارائه خدمات به بیماران آرتروز و از سال 93 نیز خدمات محدودی به بیماران قلبی ارائه کرده است.
اقدمی ظرفیت کل بخش بالینی این مرکز برای ارائه خدمات را در حال حاضر یک بیمار در طول روز دانست و گفت: به همین دلیل این کارخانه دو هدف افزایش استاندارد با کاهش هزینه و افزایش تعداد ورودی بیماران از یک به 10 نفر را دنبال میکند.
رییس مرکز سلول درمانی رویان در خصوص روند فعالیت کارخانه cell technology بیان کرد: در این کارخانه نیز خدماتی مشابه مرکز سلول درمانی رویان ارائه خواهد شد اما این کارخانه یک مدل الگویی برای افزایش ظرفیت ورودی بیماران حتی تا 100 نفر در طول روز است. همچنین مکانی است تا سایر گروه ها که خواستار ساخت کارخانه هستند با مشاهده آن بتوانند در شهر خود به ساخت کارخانه بپردازند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی فناوری موجود در کارخانه در مجموعه رویان و طراحیهای آن در داخل کشور صورت گرفته است و یکی از معدود پروژه هایی است که علم و فناوری آن در داخل کشور تولید و در همین کشور نیز به کار گرفته میشود.
No tags for this post.