رشد علوم شناختی در ایران شتابان اما راه طولانی

 دکتر محمد تقی جغتایی درگفت وگو با ایرنا افزود:ایران درحوزه علوم شناختی با دنیا فاصله دارد و باید این فاصله را پرکنیم و برای این امر نیاز به انجام اقدامات بیشتری در این زمینه هستیم.وی با اشاره به اینکه زمینه و پایه های اصلی علوم شناختی درکشور وجود دارد، تصریح کرد:خوشبختانه نیروی کارآمد در حوزه های پزشکی ، بیولوژیک،روانشناسی، مهندسی و علوم انسانی که پایه و شالوده این رشته هستند در کشور وجود دارد.

جغتایی اظهارکرد:اقداماتی انجام شده در سال های اخیر سبب شده که رتبه ایران در سطح جهانی تغییر کند، رتبه ایران در سال 2013 نسبت به 2012 هشت پله بالاتر آمده است.وی با بیان اینکه رتبه ایران از رتبه 34 به 26 ارتقاء یافته است گفت:در آمار سال 2014 که چند وقت دیگر ارایه می شود مطمئنا با فعالیت هایی که انجام شده است رشد کرده ایم.

رییس انجمن علوم اعصاب ایران تاکید کرد:راه اندازی مراکز تحقیقاتی،مهاجرت از سایر رشته ها به این رشته، برگزاری گنگره همه از دلایل و نشانه های رشد ایران در سال 2014 است.جغتایی افزود:در سال های اخیر کنگره علوم اعصاب شناختی، کنگره علوم پایه و بالینی اعصاب و نیز انجمن علوم اعصاب و انجمن علوم شناختی برای رشد این علم در کشور برگزار شده است، همچنین انتشارمجله های معتبر از جمله مجله علوم پایه و بالینی اعصاب درکشور که با ارجاع بسیار روبرو است از جمله دلیل رشد علوم شناختی در ایران است.

وی افزود:برگزاری کارگاه ها و نیز ورود اساتید مهندسی و بالینی به این رشته عواملی است که باعث شده این رشته در کشور رشد کند.

رییس انجمن علوم اعصاب ایران گفت:علوم شناختی، دانشی میان رشته ای، نو، پویا و معطوف به آینده است که در آن، مغز و فرایندها و کارکردهای شناختی آن مورد مطالعه روشمند و منظم علمی قرار می گیرد.وی ادامه داد:فناوری های برآمده از این دانش در تعامل با دانش ها و فناوری های همگرا مانند دانش زیستی، نانو و اطلاعات می تواند به ارتقای کیفیت زندگی بشر، رفع کاستی های ناشی از آسیب های مغزی، تولید سامانه های هوشمند و استفاده بهینه از ذهن و قوای فکری انسان کمک کند.

وی بیان کرد: از این رو باید به توسعه این علم در کشور با توجه به دست آوردهای مثبت دنیا از این دانش فناورانه در سلامت و رفاه اجتماعی توجه شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا