میزان بقای بیماران سرطانی در صورت تشخیص بیماریشان در مراحل اولیه، میتواند بهطور قابلتوجهی افزایش یابد. زیرا از این طریق، میتوان تومور را با جراحی برداشته و یا با استفاده از داروهای مناسب درمان نمود. ولی، امروزه فقط تستهای محدودی آن هم برای غربالگری تعداد بسیار معدودی از انواع سرطان وجود دارد.
اما در تحقیق جدیدی که نتایج آن اخیراً منتشر شده است، پژوهشگران چینی دانشگاه فودان با همکاری برخی محققان بینالمللی یک آزمایش غربالگری سرطان را که مبتنی بر نمونههای خون است تشریح کرده و نام آن را «پانسیر» نهادهاند. این آزمایش خون، قادر است ردپای مربوط به فرایند متیلاسیون مرتبط با سلولهای سرطانی را در خون تشخیص دهد.
آنها در این تحقیق، پلاسمای خون 223 بیمار سرطانی را جمعآوری نموده و در کنار 200 نمونه بافت سالم و بافت توموری که از قبل در اختیار داشتند، مورد بررسی قرار دادند.
این محققان با بررسیهایی که انجام دادند، مشخص نمودند که با این آزمایش خون، میتوان پنج نوع معمول از سرطان را شامل سرطانهای معده، مری، کولورکتال، ریه و کبد را چهار سال زودتر از روشهای عادی و حتی در افرادی که هیچگونه علامتی ندارند، تشخیص داد.
البته این محققان اشاره کردهاند بیشتر افرادی که این آزمایش خون برای آنها مثبت میشود، قبلاً به نحوی سلولهای سرطانی را در بدن خود و به شکلی محدود توسعه دادهاند، ولی به دلیل نارساییهای فعلی مربوط به روندهای تشخیصی، این موضوع در بدن آنها پنهان مانده است.
این محققان در گزارش علمی پژوهشی خود که در نشریه معتبر Nature Communications منتشر کردهاند، اشاره نمودهاند که برای تأیید نهایی و قطعی نتایج خود در فکر انجام آزمایشهایی با گسترهای بهمراتب بزرگتر هستند.
نویسنده: محمدرضا دلفیه
با اقتباس از: نشریه Nature Communications
No tags for this post.