به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر رضا اسدی فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را امضا کردند.
این تفاهم نامه با هدف هم افزایی توانمندی های آزمایشگاهی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور در حوزه های فناوری های پیشرفته و راهبردی، تسهیل در دسترسی صنایع و پژوهشگران به خدمات مطلوب آزمایشگاهی و استفاده بهینه از امکانات موجود برای ارائه خدمات علمی- آزمایشگاهی در زمینه فناوری های راهبردی به امضای دو طرف رسید.
براساس این تفاهم نامه، واحدهایی از دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور که دارای مجموعه های آزمایشگاهی پیشرفته و خدمات ده هستند، می توانند درخواست عضویت خود را به دبیرخانه شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ارسال کنند.
از سرفصل های اصلی حمایتی این شبکه از مراکز آزمایشگاهی، می توان به حمایت از تعمیر و نگهداری، ارتقا، کالیبراسیون و تامین قطعات برای تجهیزات موجود، حمایت از برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی و یا حضور کارشناسان مراکز در این دوره ها، حمایت از ایجاد و فعالیت کارگروههای تخصصی دستگاهی به منظور ایجاد جریان دانش و ارتقای توانمندی کارشناسان، حمایت از اخذ اعتبارنامه استاندارد (ISO/IEC17025) توسط مراکز عضو شبکه و حمایت از خرید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی و خارجی اشاره کرد.
پایه و اساس پیشرفت و دستیابی به فناوری های جدید، انجام پژوهش های کاربردی، منظم و دارای برنامه است که دسترسی محققین به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و استاندارد را طلب می کند.
در کشور ما با وجود سرمایه گذاری زیاد در خرید تجهیزات پیشرفته و ایجاد آزمایشگاه های گوناگون، همواره به دلیل ناکارآمدی سیستم خدمات دهی این آزمایشگاه ها، محققان با مشکل دسترسی به سرویس آزمایشگاهی مناسب مواجه بوده اند و تقاضا برای خرید تجهیزات جدید همیشه وجود داشته است.
یکی از راه کارهای اجرایی مدیریت این موضوع، ایجاد شبکه ای جامع از توانمندی های آزمایشگاهی کشور در حوزه فناوری های پیشرفته و راهبردی است.
به همین منظور و به دلیل عملکرد مطلوب شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی، در طول یک سال فعالیت خود، دفتر توسعه شبکه های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف ارتقای توانمندی های آزمایشگاهی کشور در حوزه های گوناگون فناوری های پیشرفته و راهبردی تفاهم نامه مشترکی با شبکه یاد شده، تنظیم و به امضا رسید.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی، از خردادماه سال 1393 و باهدف گسترش زیرساخت تحقیق و پژوهش در کشور، با حکم دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری آغاز به کار کرد.
No tags for this post.