به گزارش ایرنا از هلث ، این موضوع بر خلاف مطالعات زیادی است که می گویند پارکینسون احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.معمولا پارکینسون و سرطان هر دو از اختلالات مرتبط با افزایش سن هستند بنابراین وجود یک ارتباط بالقوه میان آنها حیرت انگیز نیست اما محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ملی تایوان در این مطالعه تفاوت های ژنتیکی فرهنگی و اطلاعاتی را مورد بررسی قرار دادند که پیش از این مورد مطالعه قرار نگرفته بود.
محققان بر اساس این مطالعه نتیجه گرفتند که پارکینسون با ابتلا به بیشتر سرطان ها در میان مردم تایوان ارتباط دارد.با این وجود محققان متذکر شدند که برای گسترش دادن نتایج این مطالعه به سایر جمعیت ها در آسیای شرقی، مطالعات دیگری لازم است.این مطالعه نشان می دهد که قومیت و مواجه های زیست محیطی در پاتوژنیز بیماری دست دارد.
محققان در این مطالعه سوابق پزشکی 62 هزار و 23 بیمار را که به تازگی به پارکینسون مبتلا شده بودند و 124 هزار و 46 نفر که این بیماری را نداشتند، بررسی کردند؛ سوابق پزشکی این افراد در فاصله زمانی میان سال های 2004 و 2010 در بانک اطلاعات ملی تحقیقات بهداشت تایوان جمع آوری شده بود.
محققان متوجه شدند که تشخیص پارکینسون احتمال ابتلا به 16 تا 19 سرطان را افزایش می دهد اما سرطان های سینه، تخمدان و تیروئید در بر نمی گیرد.بر اساس نتایج این مطالعه ، پارکینسون احتمال ابتلا به سرطان های مغز و پوست را بین 2.5 تا 3.5 برابر افزایش می دهد.
همچنین احتمال ابتلا به سرطان های مسیر دستگاه گوراش، معده، روده بزرگ، کبد، صفرا، پانکراس، ریه، گردن رحم، پروستات، کلیه و مثانه و سرطان های لنفوم یا سرطان خون، و سایر سرطان های پوست با ابتلا به پارکینسون افزایش می یابد.
با این وجود محققان متذکر شدند که این ارتباط باید مورد بررسی و تحقیق بیشتر قرار گیرد.زیرا این موضوع که آیا پارکینسون مستقیما خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد یا اینکه مکانیزم های مشترکی با ابتلا به سرطان دارد نیازمند بررسی بیشری است . در این مطالعه شکاف هایی در مورد قرار گرفتن در معرض آفت کش ها، دود سیگار و غیره وجود دارد. این مطالعه در مجله JAMA Ocnology منتشر شده است.
No tags for this post.