برخی از رسانه ها گزارش دادند ویروس آنفلوانزای مرغی در یکی از استان های شمالی کشور مشاهده شده است. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکنون این گزارش ها را تایید نکرده است.دکتر مسعود مردانی روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: آنفلوانزای مرغی یکی از بیماری هایی است که ویروس آن از طیور به انسان منتقل می شود.
وی با بیان اینکه ابتلا به ویروس آنفلوانزا مرغی خطرناک است اظهار کرد: راههای انتقال بیماری از طریق تماس گوشت و خون پرندگان و همچنین از طریق استنشاق ( مجاری تنفسی ) انتقال می یابد.به گفته وی علائم بالینی آنفلوانزای پرندگان و آنفلوانزا فصلی شبیه یکدیگر است.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا علائم این بیماری را تب بالا ، سرفه ،بدن درد شدید ، تنگی نفس، آبریزش از چشم و بینی ، بی اشتهایی، خلط خونی و اسهال دانست و تاکید کرد: مبتلایان به این بیماری باید به سرعت به پزشک و یا مراکز درماین مراجعه کنند. وی در عین حال تاکید کرد: تاکنون گزارشی در مورد ابتلای انسان به این بیماری در کشور گزارش نشده است.
مردانی با بیان اینکه یکی از عوارض ابتلا به ویروس آنفلوآنزا مرغی ابتلا بیماری پنومونی ( سینه پهلو ) است اضافه کرد: پنومونی از بیماری های عفونی مجاری تنفسی است که باید بلافاصله در مراکز درمانی تحت درمان قرار گیرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: مردم گوشت مرغ مصرفی خود را از مراکز مجاز که به صورت بهداشتی آن را عرضه می کنند تهیه کنند و به هیچ عنوان از کشتارگاه ها و یا سایر مراکز فروش ،مرغ بدون بسته بندی های بهداشتی خریداری نشود.
وی توصیه کرد :افرادی نیز که در مرغداری های صنعتی و یا سنتی مشغول تهیه و آماده سازی گوشت مرغ هستند باید از دستکش ، ماسک و عینک استفاده کنند.
مردانی همچنین توصیه کرد: در خانه ها نیز برای پاک کردن و قطعه قطعه کردن گوشت مرغ از دستکش یکبار مصرف استفاده شود و دقت شود که گوشت مرغ به طور کامل زمان پخت خود را طی کند و خام باقی نماند.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با بیان اینکه رعایت اصول بهداشتی و توصیه های پیشگیری از این بیماری بسیار ضروری است،برای پیشگیری از انتقال ویروس آنفلوآنزا مرغی توصیه کرد که از کشتار مرغ و پرکنی آنها در خانه ها و اماکن عمومی خودداری شود. همچنین از خرید پرندگان زندۀ اهلی و وحشی نیز کاملا اجتناب شود.