نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

روز جهانی موزه و میراث فرهنگی

گسترش موزه‏ های دنیا و همکاری همه ‏جانبه علمی، فرهنگی و صنعتی بین آنها در جهت دستیابی به اهداف فرهنگی، از طریق هماهنگ ساختن اقدامات بین ‏المللی و تدوین برنامه ‏هایی مؤثر است که دارای خطوط اساسی همکاری مشترک و دوجانبه بین مردم و موزه‏ ها در سطح جهانی باشد. بر اساس همین اعتقاد در جلسه مجمع عمومی کمیته بین ‏المللی موزه‏ ها در سال 197 در مسکو، روز 18 مه (برابر با 29 اردیبهشت) به عنوان روز جهانی موزه اعلام شد و از آن سال به بعد در این روز در همه کشورهای عضو، مراسمی به اجرا درمی‏ آید.

از اهداف مهم این مجمع، گسترش موزه ‏ها در سراسر جهان، همکاری همه ‏جانبه موزه ‏ها در جهت رسیدن به اهداف فرهنگی، جلوگیری از نابودی فرهنگ بومی هر کشور و ایجاد مانع در برابر فرهنگ‏ های بیگانه است.

18 مه (29 اردیبهشت) با هدف تأکید بر ادامه تلاش ها در روند تولید واکسن ایدز، به نام روز جهانی واکسن ایدز (World AIDS Vaccine Day) نامگذاری شده است.تاریخ 18 مه که با نام روز جهانی آگاهی در مورد واکسن ایدز (HIV/AIDS Vaccine Awareness Day) نیز شناخته می شود، در حقیقت، روزی برای تقدیر و حمایت از تلاش های هزاران دانشمند، متخصص، پزشک، کارشناس حوزه بهداشت و سلامت است که در حال تحقیق برای تولید یک واکسن بی خطر و موثر ایدز هستند.در عین حال، نامگذاری این روز، تأکید مجددی بر لزوم سرعت بخشیدن به تلاش ها و افزایش سرمایه گذاری در سطح جهان برای تولید واکسن موثر ایدز است.

برتراند آرتور ویلیام راسل، سومین ارل راسل متولد ۱۸ مه ۱۸۷۲ بود.وی فیلسوف، منطق‌دان، ریاضیدان، مورخ، جامعه‌شناس، جایزه‌دار نوبل و فعال صلح‌طلب بریتانیایی بود که در قرن بیستم می‌زیست. او در۲ فوریه ۱۹۷۰ درگذشت.

وینسنت دو وینیو متولد ۱۸ مه ۱۹۰۱ بود. زیست‌شیمیدان آمریکایی، برنده جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۵۵ برای جداسازی، شناسایی ساختار و سنتز کلی پپتید حلقه‌ای اکسیتوسین بود. تحقیقات وی در حوزه گوگرد، پروتئین ها، به خصوص پپتیدها متمرکز بود. حتی قبل از کار اصلی بر روی سنتز اکسیتوسین، وازوپرسین، دو وینیو به سبب تحقیق بر روی انسولین، بیوتین، ترنسمتیلاسیون و پنسیلین به شهرت رسید. وی در  ۱۱ دسامبر ۱۹۷۸ درگذشت.

چارلز لوئی آلفونس لاورن متولد 8 ژوئن 1845 بود. زیست‌شناس فرانسوی برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی ۱۹۰۷ به خاطر مطالعه پروتوزوآهای انگلی بود. لاورن در 18مه 1922میلادی درگذشت.

پیر ژیل دوژن متولد ۲۴ اکتبر ۱۹۳۲ بود. فیزیکدان فرانسوی در سال ۱۹۹۱ جایزه فیزیک نوبل را دریافت کرد. وی 18 مه ۲۰۰۷ درگذشت.

با انجام اولین آزمایش هسته‏ ای هند در 18 مه 1974 در راجستان در غرب این کشور و نزدیک مرز پاکستان، کشور هند پس از آمریکا، شوروی، فرانسه، انگلستان و چین، ششمین کشوری بود که از قدرت هسته‏ ای برخوردار شد.

خروج از نسخه موبایل