نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کووید-19 فعلا با ما خواهد بود

اما نیاز است کشورهای مختلف با هر سطح از موفقیت در مقابله با این تهدید، خود را برای عواقب بعدی انتشار این ویروس آماده کنند. براساس منحنی‌ های آماری که نحوه انتشار کرونا را پیش ‌بینی می ‌کنند، این احتمال وجود دارد که موج شیوع فعلی کووید – 19، آخرین موج شیوع آن نباشد.

با مطالعاتی که استفان کسلر و همکارانش در دانشگاه هاروارد روی این بیماری انجام داده‌اند به نتیجه رسیده‌اند‌ که احتمال دارد شاهد موج بعدی این سرایت به دنبال اولین موج باشیم.

البته دو متغیر مهم بر زمان‌بندی و تعداد شیوع مجدد اثر می‌گذارد:

نخست اینکه آیا شیوع ویروس در ماه‌ های گرم سال ادامه دارد و نکته دوم، ایمنی افرادی که از این ویروس بهبود یافته‌اند، چقدر طول می‌کشد. کسلر اعتقاد دارد بعید است این شیوع همان ‌طور که برخی کارشناسان اظهار داشته‌ اند در تابستان از بین رود. مطالعات تیم او نشان می ‌دهد این ویروس می‌ تواند هر زمانی انتشار یابد زیرا افراد مستعد زیادی برای پذیرش آن وجود دارند.

حال اگر انتقال ویروس در تابستان کاهش داشته باشد (اتفاقی که برای برخی از کروناویروس‌ های دیگر و آنفلوآنزا رخ داده ‌است) در این صورت می‌ تواند به کاهش نرخ سرایت کمک کند.

برای شیوع ‌های این چنینی، گرم شدن هوا به علت تاخیری که در گسترش بیماری ایجاد می ‌کند یک مزیت محسوب می ‌شود. با این حال بررسی‌ ها نشان می ‌دهد ممکن است شیوع مجدد کووید – 19 را در چند ماه تا یک سال بعد از پایان شیوع فعلی شاهد باشیم! بنابراین پاسخ به این سوال که ایمنی از این بیماری چه مدت دوام خواهد داشت، بسیار مهم است.

اگر این ایمنی کوتاه‌مدت باشد ـ مانند مواردی که در بیماری آنفلوآنزای فصلی یا سرماخوردگی ناشی از سایر ویروس‌ها می‌ بینیم ـ می‌توان موج دیگری از این سرایت را در فصل پاییز شاهد بود همانطور که ما در همه ‌گیری آنفلوآنزای خوکی 1 H1Nدر سال 1388/ 2009 دیدیم انتقال ویروس در تابستان کم شد ولی در فصل پاییز سرعت سرایت روندی رو به افزایش داشت.

بنابراین ممکن است مجبور شویم دوباره اقدامات فاصله ‌گذاری اجتماعی را در فصل پاییز تشدید کنیم زیرا شیوع این ویروس به دلیل آب و هوا دوباره افزایش می ‌یابد.

اما اگر این ایمنی چند سال طول بکشد یا اگر بین این ویروس و سایر ویروس‌ های مرتبط که پیش از این در جهان شیوع پیدا کردند ایمنی متقابل وجود داشته باشد، احتمال می‌رود بیشتر از دو سال تا زمان شیوع مجدد زمان داشته باشیم که در این صورت تا آن زمان، ممکن است درمان‌های موثر یا واکسن‌هایی برای کووید -19 ارائه شده باشد.

با درنظر گرفتن اینکه افراد می‌ توانند بدون هیچ نشانه ‌ای به این ویروس مبتلا باشند امید به ایمنی طولانی‌ مدت بعید به نظر می‌ رسد که در این صورت احتمالا این ویروس در کنار دیگر ویروس‌ ها در بین مردم رواج خواهد داشت.

این یعنی جوامع باید با شیوع دوباره و چندباره این ویروس در یک سال آینده مقابله کنند یا اینکه کووید – 19 می‌ تواند به یک بیماری فصلی مانند دیگر بیماری‌ ها مثل آنفلوآنزا یا ویروس ‌های معمول سرماخورگی تبدیل شود.

مطالعات در مورد فصلی بودن یا طول مدت ایمنی این ویروس همچنان ادامه دارد.

پیشرفت شیوع این ویروس در تابستان پیش رو، فصلی بودن آن را نشان خواهد داد. ولی برای تعیین زمان ایمنی از این بیماری به فرصت بیشتری نیاز خواهیم داشت که ممکن است ماه‌ها یا حتی یک سال به طول بینجامد.

آنچه مسلم است این است که ویروس کووید-19 متولد شده ‌است و مانند سایر بیماری‌ها فعلا با ما همراه خواهد بود، بنابراین رعایت فاصله‌ گذاری اجتماعی را جدی بگیرید.

منبع:تندرست نیوز

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل