اختلال شناختی خفیف نوعی بیماری است که با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و دیگر بیماری های مربوط به زوال عقل ارتباط دارد.براساس این مطالعه که در مجله Translated Psychiatry منتشر شده، داده های بیش از ۱۰۰ دوقلو که ۵۵ تای آنها همسان بودند، مورد مطالعه قرار گرفت. این داده ها به محققان اجازه می دهد تا نشان دهند هر ارتباطی که بین پروتئین خون و زوال شناختی وجود دارد مستقل از سن و ژنتیک می باشد.
بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج با افزایش سن تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل میرود. این بیماری ششمین عاملی است که در ایالات متحده منجر به مرگ بیماران می شود. به گفته انجمن آلزایمر، حدود ۵.۳ میلیون نفر آمریکایی در تمام سنین به این بیماری مبتلا هستند.
در حال حاضر، هیچ نوع درمانی برای جلوگیری از رخداد بیماری آلزایمر وجود ندارد.دکتر استیون محقق اصلی این مطالعه در کالج لندن می گوید اگرچه ما همچنان برای یافتن یک درمان موثر برای بیماری آلزایمر در جستجو هستیم، اما معتقدیم که پیشگیری از این بیماری به احتمال زیاد موثرتر از تلاش برای کشف درمان است.
محققان اعلام کردند که پروتئینی که در خون وجود دارد و به عنوان عامل شناسایی کننده آلزایمر شناخته می شود، MAPKAPK۵ نامیده می شود. سطح این پروتئین در خون افرادی که توانایی شناختی آن ها در طول ۱۰ سال دچار زوال شده است، پایین تر است. این اولین بار است که این پروتئین در ایجاد بیماری آلزایمر عامل موثری شناخته می شود.به گزارش مهر، پروتئین MAPKAPK۵ پیش تر برای بیماری های سرطان و آرتریت روماتوئید مورد مطالعه قرار گرفته بود.