با این تمرینات، ریه خود را تقویت کنید

با توجه به آخرین گزارش‌ها، موارد بیماران مبتلابه کووید 19 در سراسر جهان به طرز نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است. بسیاری از شهرهای دنیا اکنون در حال قرنطینه به سر برده و کاملاً خلوت هستند. دولت‌ها محدودیت‌هایی را در مورد تردد میلیاردها انسان در سراسر جهان وضع کرده‌اند. به باور متخصصان، این ویروس باعث ایجاد علائمی مانند آنفولانزا شده که می‌تواند منجر به نارسایی حاد تنفسی شود. افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای، به‌طور جدی‌تری در معرض خطر عوارض شدید این بیماری کشنده قرار دارند.

برخی تمرینات جهت تقویت سیستم تنفسی وجود دارد که اگر روزانه این تمرینات را انجام دهید، ریه‌های شما قوی‌تر و انعطاف‌پذیر می‌شوند. در این صورت اگر دچار ویروس کووید 19 شوید، می‌توانید سریع‌تر بهبودیافته و ریه شما آسیب کمتری خواهد دید.

متأسفانه هنوز هیچ درمان قطعی و واکسنی برای این بیماری در دسترس نیست؛ بنابراین، شما باید احتیاط‌های لازم را انجام داده و اقدامات ایمنی را با جدیت دنبال کنید. متأسفانه باید پذیرفت که باوجود اقدامات احتیاطی، هنوز هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوید.

در این میان برخی تمرینات جهت تقویت سیستم تنفسی وجود دارد که اگر روزانه این تمرینات را انجام دهید، ریه‌های شما قوی‌تر و انعطاف‌پذیر می‌شوند. در این صورت اگر دچار ویروس کووید 19 شوید، می‌توانید سریع‌تر بهبودیافته و ریه شما آسیب کمتری خواهد دید.

به گفته دکتر گئوری کولکارنی عضو کالج سلطنتی پزشکان بریتانیا، انجام ورزش منظم، حرکات موزون، آهسته دویدن، یوگا یا هر نوع تکنیک تنفسی به تقویت و سالم ماندن ریه‌ها کمک خواهد کرد. این تمرینات می‌توانند بدن شمارا در برابر کرونا مقاوم‌تر کنند.

در اینجا چند تمرین تنفسی معرفی می‌شود که می‌توانید در منزل به‌سادگی انجام دهید:

تمرین تنفس عمیق

این تمرین تقویت‌کننده ریه باعث می‌شود که کیسه‌های هوا را در ریه خود به‌طور کامل پر و خالی کنید، به‌این‌ترتیب اکسیژن موجود در بدن شمارا افزایش پیداکرده و سطح عمومی سلامت بدن شما بهبود خواهد یافت.

نحوه انجام این کار: شما می‌توانید این تمرین را به‌صورت ایستاده یا در حالت نشسته انجام دهید. دستان خود را روی کمر قرار دهید و در حالت آرامش ذهنی و بدنی باشید. نفس عمیق کشیده، چند ثانیه نفس خود را نگه‌دارید و تا آنجا که ممکن است هوای داخل ریه‌هایتان را بازدم کرده و ریه‌های خود را کاملاً خالی کنید. این تنفس عمیق را ده بار در شبانه‌روز و هر بار 4 مرتبه انجام دهید.

تنفس از طریق دیافراگم

شما باید دیافراگم خود را برای سلامت کلی دستگاه تنفسی قوی و کارآمد کنید. تنفس دیافراگمی یا تنفس شکمی به این کار کمک می‌کند.

چگونه این تمرین را انجام دهید: به‌صورت طاق‌باز دراز کشیده و زانوهای خود را به داخل شکمتان خم‌کنید. یک دست را روی شکم خود و دیگری روی سینه خود گذاشته، به‌طورجدی نفس بکشید و بگذارید شکم و قفسه سینه تا بخش دنده تحتانی شما بلند شود. (به‌اصطلاح شکمتان را باد کنید) از هرگونه حرکت حفره فوقانی سینه خودداری کنید. بعد از حدود 5 ثانیه بازدم کنید و بگذارید شکم شما به حالت عادی برگردد. این تمرین را 5 بار تکرار کنید.

مقاومت تنفسی

این تمرین باعث افزایش جذب اکسیژن و کاهش میزان دی‌اکسید کربن در بدن شده و همچنین باعث می‌شود ریه‌های شما قوی‌تر شوند. به‌این‌ترتیب در صورت ابتلا به عفونت کووید 19، تنگی نفس در شما کمتر خواهد بود.

نحوه انجام این تمرین: شما می‌توانید این تمرین را به‌صورت ایستاده یا در حالت نشسته انجام دهید. حدود 3 ثانیه از طریق بینی خود هوا را به‌طور عمیق در ریه وارد کرده و سپس نفستان را حبس کنید. به‌آرامی از طریق دهان خود هوا را خارج کرده و بازدم کنید. بازدم باید دو برابر مدت استنشاق هوا طول بکشد. این تمرین را برای 5 بار تکرار کنید.

تقویت مسیرهای هوا رسانی

این تمرین به شما کمک می‌کند تنفس خود را کنترل کنید. انجام این تمرین به‌طور منظم باعث افزایش ایمنی و تقویت قدرت ریه‌ها می‌شود.

چگونه این تمرین را انجام دهید: ریه‌های خود را از هوا خالی کنید. حفره بینی راست را با انگشت شست راست ببندید و با سوراخ بینی سمت چپ نفس بکشید. حالا حفره بینی سمت چپ را ببندید و با حفره بینی راست نفس بکشید. این تمرین را 10 بار در طول روز تکرار کنید.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا