پهپادی برای تشخیص مبتلایان به کرونا در جمعیت
این روزها بحث کرونا و قرنطینه شهرها به رویکردی جهانی تبدیلشده است و مهمترین دغدغه حکومتها، پیشگیری از انتقال ویروس کووید 19 بین افراد جامعه است. در این میان پژوهشگران با بهرهگیری از فناوریهای مدرن، گام بلندی در تشخیص مبتلایان این بیماری برداشتهاند.
تیمی از پژوهشگران جنوب استرالیا (University of South Australia) ساخت پهپادی را برای نظارت بر بیماران مبتلابه شرایط تنفسی عفونی ازجمله COVID-19 شروع کردهاند. بر اساس اطلاعات منتشرشده در این رابطه، هواپیماهای بدون سرنشین طراحیشده برای کنترل کرونا به سنسوری مجهز است که آن را قادر میسازد از راه دور دمای شخص و همچنین ضربان قلب و تنفس را کنترل کند.
این پهپاد همچنین میتوان افرادی را که دارای علایمی مانند سرفه و عطسه هستند در ادارات، کشتیهای مسافری، فرودگاهها، خانههای مراقبت از سالخوردگان، ایستگاههای مترو، مراکز پرازدحام و بهطورکلی همه مکانهایی که در بالاترین میزان خطر انتقال این ویروس قرار دارند، شناسایی کند.
سرپرست این تیم پژوهشی بر عهده دکتر جاوان چال (Javaan Chahl) مدیر مرکز سنسورهای وزارت دفاع استرالیا قرار دارد كه با دانشگاه جنوب استرالیا قرارداد همکاری امضا کرده است.
وی در این رابطه گفت: این فناوری در ابتدا برای استفاده در مناطق جنگی و مناطقی که دچار بحرانهای طبیعی شدهاند، ساختهشده بود تا ضربان قلب نوزادان و افراد آسیبدیده را رصد کند اما اکنون میتوان از آن در مبارزه با همهگیری کرونا ویروس استفاده کرد. به نظر میرسد این موضوع برای جامعه جهانی بسیار حیاتی باشد.
به گزارش سیناپرس، وی در ادامه توضیحات خود افزود: این سیستم پهپادی هنوز کامل نشده و ممکن است قادر به تشخیص همه موارد مبتلابه کرونا نباشد اما استفاده از آن میتواند ابزاری مطمئن برای تشخیص وجود این بیماری در یک مکان شلوغ یا در بین یک گروه از افراد باشد.
در خاتمه گفتنی است که دانشگاه جنوب استرالیا برای بهینهسازی این فناوری و استقرار آن در مراکز موردنظر دولتی، پزشکی و تجاری با یک شرکت فناوری پهپاد همکاری میکند.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.