چرا دهانمان پس از خوردن سیر بو میگیرد؟
بدون تردید همه ما پیش از خوردن سیر به مساله بوی بد دهان فکر کرده و به همین دلیل سعی میکنیم تنها زمانی که قرار است در خانه بمانیم، از سیر استفاده کنیم. سؤال اولی که ممکن است به ذهن هر یک از ما خطور کند، این است که اصلاً چرا خوردن سیر باعث ایجاد بوی بد میشود؟
فرض کنید برای وعده ناهار خود، سیر میل کردهاید. هنگامیکه ناهار خود را هضم میکنید، ترکیبات حاوی گوگرد موجود در سیر، وارد جریان خون شما شده و با بازدم از ریهها و حتی از منافذ پوست شما خارج میشود.
با بوی بد دهان و نفس چه کنیم؟
اگر با غذای خود سیر خوردهاید، مسواک زدن و تمییز کردن دندان و زبان و شستشوی دهان با دهانشویها به شما کمک میکند تا بوی سیر را بهطور موقت کاهش دهد.
نتایج یک مطالعه که در سال 2016 توسط دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شد نشان میدهد که کاهو، سیب و برگ نعنا حاوی آنزیمها و مواد شیمیایی به نام ترکیبات فنولیک (phenolic compounds) هستند که سولفیدهای سیر را قبل از رسیدن به خون میشکنند؛ بنابراین توصیه میشود بعد از خوردن غذای حاوی سیر، سیب یا برگ نعنا میل کنید.
چگونه بوی بد دستان را از بین ببریم؟
همانطور که گفته شد، سیر سرشار از مواد شیمیایی حاوی گوگرد است که به آن طعم و بوی خاصی میدهد. احتمالاً یکی از این ترکیبات شیمیایی به نام آلیسین (allicin) مسئول ایجاد بوی ناشی از سیر در دستان شماست.
فولاد ضدزنگ آلیاژی است که عمدتاً از آهن ساخته میشود اما حاوی کروم نیز هست. کروم یک لایه اکسید را روی سطح این آلیاژ تشکیل داده و از آهن در برابر زنگزدگی محافظت میکند.
نتایج مطالعات پژوهشگران نشان میدهد این ماده خاصیت ضد بو در برابر سیر دارد اما بههرحال بهتر است در هنگام خرد کردن سیر از دستکش استفاده کرده و بهسرعت پس از خرد یا رنده کردن سیر، دستانتان را بشوئید.
مترجم: فاطمه کردی
No tags for this post.