فناوری های برتر
-
آینده اوریگامی RNA
سازه های مصنوعی DNA و RNA امروزه با تنوع زیادی در دستگاه های نانو استفاده می گردد.
ادامه مطلب » -
جذب انرژی خورشیدی بدون اختلال در دید
دانشمندان موفق به ساخت نوعی ماده شفاف و پلاستیک مانند شدند که می تواند انرژی خورشید را دریافت کند و در عین حال، مانع دید آنسوی جسم نیز نشود.
ادامه مطلب » -
فناوری جدید استتار با الگوبرداری از اختاپوس
اختاپوس ها و جوهرماهی ها از نوعی قابلیت طبیعی و شگفت انگیز برای استتار با محیط اطراف برخورداند. در این میان دانشمندان با الگوبرداری از این توانایی موفق به ساخت سیستمی مصنوعی برای استتار شدند.
ادامه مطلب » -
امکانات سازمان های دولتی در اختیار پژوهشگران قرار نمی گیرد
عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه علوم و تحقیقات، نیازهای پژوهشی کشور در زمینه مهندسی مکانیک را در سه محور کلی دستیابی به فناوری های نوین، بومی کردن فناوری های موجود و تکان دادن مرزهای علم دانست.
ادامه مطلب » -
تولید اولین تراشه های مغزی شبه نورونی
امروزه، تمامی تراشه های کامپیوتری با همان سیستمی ساخته می شوند که حدود ۷۰ سال پیش ساخته می شدند.
ادامه مطلب » -
ایران صاحب فناوری نانو پلیمر زیستی شد
نانوسلولز، فراوانترین نانوپلیمر زیستی موجود در طبیعت هستند.
ادامه مطلب » -
ساخت ربات های ریز عنکبوتی
پژوهشگران آمریکایی موفق به ساخت ربات های ریز عنکبوتی شده اند که می توان از آنها برای پاکسازی مناطق آلوده استفاده کرد.
ادامه مطلب » -
مهم ترین اولویت های پژوهشی کشور در زمینه هوافضا
رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی با بیان اینکه رشته تحصیلی مهندسی هوافضا دارای چند شاخه اصلی است، شاخه هوایی و هوانوردی، علوم نوین هوایی و هوانوردی، استفاده از مواد نانوساختار در پرنده ها، حوزه فضایی و نیز کاربرد دیگر رشته های مهندسی در طراحی و ساخت هواپیما و فضاپیما را از جمله این شاخه ها دانست.
ادامه مطلب » -
فعالیت های عصب همیشه بر اساس جریان خون مشخص نمی شود
ام آر آی یکی از آزمایشاتی است که بر اساس جریان خون نتایج را مشخص می کند. به عبارت دیگر نتیجه صحیح ام آر آی با تغییرات جریان خون در سلولهای مغزی به دست می آید. اما آزمایشی جدید نشان می دهد گاهی اعصاب مغز بدون هیچ نشانه ای از تغییرات جریان خون به فعالیت مشغول می شوند.
ادامه مطلب » -
ایران همگام با ۱۰ کشور پیشرو در ساخت توربین های گازی
دولت قبل حدود ۴۰ طرح کلان را به تصویب رسانده و بودجه اولیه ای هم برای راه اندازی اولیه هر کدام از این طرح ها به متولیان این امر تزریق کرده بود اما اخیرا مطلع شده ایم که تنها ۱۵ طرح کلان در دولت جدید از سوی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری (عتف) مهر تایید گرفته اند و دولت جدید تصمیم گرفته است بنا بر ضرورت و اهمیت و اولویت بندی این طرح ها را با مدیریت درست و راهبرد اصولی به جلو پیش ببرد و طرح های غیر ضروری را از ادامه این راه بازدارد.
ادامه مطلب »